Нов начин за декориране на стъклени опаковки и изделия

271
Нов начин за декориране на стъклени опаковки и изделия

Сътрудничеството между Marabu и Kammann / Koenig и Bauer дава резултат с решение за дигитален печат върху стъкло. Технологията е насочена към създаването на цветни или прозрачни обемни декорации върху стъклени изделия с различни форми. Използват се специални мастила на Marabu, които се нанасят на слоеве с помощта на дигитални мастиленоструйни печатни машини K15 и K20 на Kammann, компания които е част от групата Koenig & Bauer.

 

брандиране на стъкло

Според двете партньорски компании, изображението, което може да се напечата е с много по-висока острота, дори на най-малките елементи в сравнение с традиционните процеси. Освен това, отпечатъкът е устойчив на влага и химически въздействия.

При стъклените опаковки използвани в парфюмерията, спиртните напитки и др., брандирането с конвенционални технологии вече се е поизчерпало и е време те да бъдат заместени от дигиталния печат. Особено когато става въпрос за по-малки тиражи и персонализация. Печатната технология предлагана от Marabu и Koenig & Bauer е насочена да даде възможност да се отворят нови пазарни ниши и свобода в действията на дизайнери и производители в полза на клиента.

На 23.09.2021, Marabu и Koenig & Bauer ще проведат уебинар, посветен на новата технология. Можете да се регистрирате тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.