Нов екологичен ламинат на основа на цеулоза

399
Нов екологичен ламинат на основа на цеулоза

Nobelus са компания известна с ламинатите си за конвенционален търговски печат и опаковки. Наскоро те стартираха нова линия топъл ламинат базиран на цеулоза, който се нарича ExoElement CLS.

Разработката на ExoElement CLS е част от дългосрочната агажираност на компанията към устойчивост, която инвестира сериозно в проучването и създаването на ламинати на екологична основа.

 

екологичен ламинат

 

ExoElement CLS е първият топъл ламинат на био основа на компанията. Той се състои от високо рафинирана дървесина заедно с 20-25% вторичен материал, като са постигнати по-малко от 5% загуби в процеса на залепване.

Ламинатът е произведен от PEFC-сертифицирана дървесина от устойчиво управлявани гори. EcoElement CLS не съдържа пластмаси и предлага на доставчици на печатни услуги и производителите на опаковки по-екологично решение, отколкото стандартни ламинати, които до голяма степен са получени от нефтохимически продукти. При подходящи условия базовият филм е биоразградим и притежава сертификат OK Home Concostable от TUV Austria. Филмът, базиран на целулоза с етилен-винилацетат при определени условия може повторно да бъде рециклиран.

Дебелината на ламината е 35 микрона и се предлага в матов и гланцов вариант. Може да се прилага върху офсетови, UV и сито мастила и е отлично решение за производители на кашони и гъвкави опаковки , които искат екологично решение.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.