Actega разработи екологични лакове за метални ефекти

120
Actega разработи екологични лакове за метални ефекти

За много компании устойчивите опаковки се превръщат във важен приоритет. Това е причината все повече производители да търсят алтернатива на фолиото за топъл или студен печат, като по този начин избегнат отпадъците и опростят процесите на рециклиране. Този тип довършителни процеси нерядко са по-скъпи и изискват допълнително време за производство.

 

екологични лакове

 

За да отговори на тези опасения и очаквания ACTEGA разработи серията екологични ефектни лакове – POLAR. Тя включва четири флексо и едно офсетово решения за постигане на метални ефекти. Резултатът от подобно облагородяване не отстъпва по качество на познатото поставяне на фолио. Още повече – решението на ACTEGA дава подобрена еластичност, ефективност, устойчивост и най-вече екологичност в крайния продукт. В допълнение лаковете POLAR позволяват надпечат с подходящи за целта цветни и други мастила.

POLAR се разделя в две продуктови линии – BRIVIO® и WESSCO®. Предимството при работа с тях е възможността за висока скорост при производство, брилянтно покритие, впечатляващи ефекти и най-вече това, че в тях не са вложени разтворители. Специално разработеният BRIVIO® Rainbow впечатлява с холограмен ефект. WESSCO® POLAR UV е икономичната алтернатива на поставянето на топло и студено фолио. Сред останалите възможни опции на POLAR са различни цветови и огледални ефекти.

Ето какво споделя за новата линия Andreas Käfferlein, продуктов мениджър в Actega: “Търсенето на висококачествени печатни продукти с добавена стойност бележи ръст и не е достигнала своя пълен обем. Нашите UV сребърни лакове привличат вниманието на потребителите с луксозното излъчване, което придават при печат на опаковки, реклама, книги и списания. Когато към това се добавят икономическите и екологични предимства на продуктовата гама POLAR, вече няма нужда от допълнителни обяснения защо те са предпочитани при облагородяването на печатната продукция.“

Благодарение на своята ниска миграция UV лаковете POLAR са подходящи също за хранителната индустрия и опаковките на други чувствителни типове продукти за крайния потребител, където ACTEGA има и други подходящи решения.

Представителят на ACTEGA в България „Друк партнeрс“ ЕООД може да предостави мостри и професионална консултация относно продуктовата гама POLAR, както и всички останали иновативни решения на компанията.

Интернет портал за печатни технологии.