MBO – с инвестиция във фотоволтаична система

63
MBO – с инвестиция във фотоволтаична система

Tехнологичният гигант в производството на машини и роботи за довършителни процеси – MBO, значително засили ангажимента си към устойчивост и опазване на климата.

 

MBO фотоволтаична система

 

Последният проект на компанията е фотоволтаична система, разположена на плоския покрив на завода в Опенвайлер, близо до Щутгарт. Изграждането на системата е част от енергийния одит на MBO, а стартът на проекта беше даден през лятото на 2019 г.

Ръководителят на R&D на MBO Себастиан Кьониг е доволен от гладко протичащият процес: „За щастие не бяхме засегнати от нарушените вериги за доставки и нямахме проблем с набавянето на фотоволтаичните елементи. Сътрудничеството с властите също вървеше гладко, така че всичко се случваше по график. Едно от предизвикателствата беше свързано с това, че плоският покрив на производствената площ, винаги е бил покрит с растителност. Успяхме да запазим зеленото пространство, въпреки изграждането на фотоволтаичната система, а това означава, че много полезни насекоми и птици, могат да продължат да намират храната си там.“

В слънчеви дни системата произвежда 2/3 от електроенергията, необходима за работата на завода. Използва се и за зареждане на електрическите автомобили на компанията. С тази инвестиция, MBO застава твърдо зад екологията и дава ценен принос за намаляване на въглеродния отпечатък върху планетата.

 

MBO фотоволтаична система

 

Източник: Булграфика – изключителен представител на MBO за България.

гр. София
бул. Цариградско шосе № 113 A
Тел.: 02/ 876 04 93; 0899101443
office@bulgraphica.com
www.bulgraphica.com
Профил на Булграфика в каталога Полиграфия Инфо

Интернет портал за печатни технологии.