Иновации в директния печат върху обекти

995
Иновации в директния печат върху обекти

Японската компания LAC Corporation е специализирана в разработването на нишови продукти в областта на директния печат върху обекти. Историята им започва през 1983 година, а в началото на август тази година са придобити от Ricoh.

Иновации в директния печат върху обекти

 

Една от разработките се нарича Vehicle Art Robo и служи за директен печат върху големи превозни средства – камиони, ремаркета, автобуси, контейнери и други подобни. Системата е оборудвана с възможност за проследяване на формата, което позволява печат и върху неправилни повърхности, включително с бяло мастило. Максималната печатаема площ достига до 3.84 х 13 метра, а скоростта варира от 8 до 18 м2/мин. Частен случай на този модел е разработваният към момента вариант за печат върху самолети.

Вижте повече за модела в следващото видео:

Друга иновация на компанията е моделът за печат върху автомобилни гуми. По този начин могат да се принтират не само отделни букви и символи, а сложни графични изображения и шарки. Брандирането на подобен продукт е силно търсено от определен кръг клиенти и не е предлагано до момента. Печатът на една гума отнема между 5 и 10 минути, а трайността на изображението е 1 година.

Други иновации, по които е работено от LAC Corporation и ще бъдат доразвивани от Ricoh са: директният печат върху стени и печат върху бутилки.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.ricoh-digitalpainting.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/