Иновации в директния печат върху обекти

636
Иновации в директния печат върху обекти
Spread the love
Японската компания LAC Corporation е специализирана в разработването на нишови продукти в областта на директния печат върху обекти. Историята им започва през 1983 година, а в началото на август тази година са придобити от Ricoh.

Иновации в директния печат върху обекти

 

Една от разработките се нарича Vehicle Art Robo и служи за директен печат върху големи превозни средства – камиони, ремаркета, автобуси, контейнери и други подобни. Системата е оборудвана с възможност за проследяване на формата, което позволява печат и върху неправилни повърхности, включително с бяло мастило. Максималната печатаема площ достига до 3.84 х 13 метра, а скоростта варира от 8 до 18 м2/мин. Частен случай на този модел е разработваният към момента вариант за печат върху самолети.

Вижте повече за модела в следващото видео:

Друга иновация на компанията е моделът за печат върху автомобилни гуми. По този начин могат да се принтират не само отделни букви и символи, а сложни графични изображения и шарки. Брандирането на подобен продукт е силно търсено от определен кръг клиенти и не е предлагано до момента. Печатът на една гума отнема между 5 и 10 минути, а трайността на изображението е 1 година.

Други иновации, по които е работено от LAC Corporation и ще бъдат доразвивани от Ricoh са: директният печат върху стени и печат върху бутилки.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.ricoh-digitalpainting.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.