Иновации от Drupa 2024

257
Иновации от Drupa 2024

Нови възможности и технологии за разширяване на печатните услуги, спестяване на разходи, постигане на високо качество и неговото повторение, както и покриване на екологични стандарти. Балансът между прецизност и конкурентни цени, които новите технологии предлагат, позволява на производителите да поддържат благоприятни за бизнеса маржове и сигурен растеж в среда с все повече изисквания и по-сложни поръчки.

 

Иновации от Drupa 2024

 

Ако някой се чуди дали печатната индустрия все още има развитие и бъдеще, вероятно не е чувал за едно от най-мащабните световни изложения – Drupa – което нагледно показва колко много от реалността ни се основава на този сектор.

Тази година изложението надмина очакванията за впечатляващи иновации с действително и ефективно приложение в съществуващите печатни производства. Водещи компании демонстрираха нововъведения, които отвеждат печатния бранш до нови хоризонти и могат значително да променят хода на индустрията.

Представяме ви едни от най-интересните технологични разработки на част от лидерите производители на системи за печат, които те представиха по време на изложението.

Очаквайте още информация през следващите месеци за споменатите в този материал разработчици и техни нововъведения.

Нова машина за флексо печат с вградени дигитални печатни секции

UTECO OnyxOMNIA
OnyxOMNIA е изключителна иновация в производството на опаковки, съчетаваща най-добрите качества на флексо и дигитални технологии за висока автоматизация, лекота на използване от оператора и рентабилна изработка на опаковки в малки и средни тиражи.

UTECO OnyxOMNIA

 

Това иновативно решение от UTECO комбинира най-доброто от двата свята на конвенционалния и дигиталния печат. Машината дава възможност да се отпечатват спот цветове на флексо секциите и CMYK цветове на дигиталните секции, постигайки пълна ефективност в използването на материалите.

Вградените в една машина флексо и дигитални секции дават възможност още за изключително качествена и интегрирана изработка на опаковки с персонализирани данни с едно пускане на машината и с удобни настройки за печат на поръчката.

Разгледай Uteco OnyxOMNIA ⇗

Ново поколение на безпроцесната пластина с подобрен контраст на изображението

KODAK Sonora ULTRA

KODAK Sonora ULTRA

Kodak Sonora ULTRA е технологично нововъведение за производство на пластини за офсетов печат без проявяване. Тя съчетава превъзходен контраст, дълготрайност на изображението и изключителна издръжливост по време на печат, премахвайки процеса по проявяване на пластините с химикали.

Надграждайки над своите предшественици и други модели от същия клас, новата пластина Sonora ULTRA се отличава с до 9 пъти по-силен контраст на изображението. Това повишава четимостта на пластината за всички параметри, които операторът трябва да провери преди да пусне тиража.

Всички изисквания за качествен и рентабилен печат са налице в една-единствена пластина. Вече няма нужда да избирате различни видове пластини с различни покрития за различни продукти. Sonora ULTRA покрива всички нужди за стабилност, качество и ниски разходи, така че да печатате с абсолютна сигурност.

Разгледай Kodak Sonora ULTRA ⇗

Нов достъпен уред, подходящ за производители на CMYK поръчки

X-Rite eXact Basic Spectro
X-Rite eXact Basic Spectro е ново решение за измерване и контрол на печата. Уредът е моделиран да бъде изключително добра комбинация между денситометър и спектрофотометър за качествен контрол и разпознаване на CMYK и L*a*b стойности по време на печат.

X-Rite eXact Basic Spectro

 

eXact Basic Spectro е иновативен инструмент, който дава всички функционалности на спектрофотометър за CMYK измервания, подходящи за печат на хартия и офсетов печат.

Уредът е достъпен, защото с него получавате всичко необходимо, за да контролирате параметрите на печат на хартия, без излишни функции, които съпътстват повечето спектрофотометри и които обичайно са полезни в лабораторията за формулиране на мастила, за изграждане на профили или за производство на сложни поръчки.

Разгледай X-Rite eXact Basic Spectro ⇗

Нов облачен софтуер за формулиране на мастила с персонализирани шаблони

X-Rite Autura
X-Rite Autura предлага иновативно решение за формулиране на мастила, което може да подобри значително цветовия работен поток в печатницата. Този облачно-базиран софтуер е създаден специално за печатници за опаковки и етикети, които се нуждаят от бързина, прецизност и ефективност в своята работа.

 

X-Rite Autura

 

Софтуерът обединява формулирането на мастила и контрола на качеството в една интуитивна платформа, която позволява да се постигнат оптимални резултати при производство на опаковки с офсетов, флексо, дълбок или ситопечат.

Платформата разполага с инструменти за създаване на персонализирани формули с мастила, които могат да се използват на шаблонен принцип и след това да се модифицират спрямо всяка поръчка. Освен това позволява да се осъществява автоматизиран контрол и корекции по време на самия печат.

Разгледай X-Rite Autura ⇗

Нов уред за измерване качеството и структурата на флексо клишета

Peret FLEX4PRO
FLEX4PRO е ново поколение уред за измерване и контрол на качеството, структурата и износването на флексо клишета, който може да измерва NX, LAMS и DLE клишета, фотополимерни и еластомерни клишета, прозрачни клишета, филми, както и 3D форма на точката на клишето.

Този иновативен инструмент позволява прецизно измерване на структурата и качеството на клишетата тогава, когато се нуждаете – след експонация, по време и след печат или между самите поръчки. Уредът е създаден да отговори на нуждите на съвременните флексо печатници, които се стремят към високо качество на продукцията, като едновременно с това намалят разходите за материал.

Разгледай Peret FLEX4PRO ⇗

Нова 3D технология за детайлна изработка на термосвиваеми и метални опаковки

Hybrid Software Capture 3D
Hybrid Software представи Capture 3D – технологична иновация за висококачествено триизмерно моделиране на термосвиваеми и метални опаковки. Технологията се внедрява във водещи системи на разработчика за обработка на файлове и производство на опаковки – PACKZ и STEPZ.

Чрез дизайн и изработка на 2D графични изображения и 3D „отливка“ на реалната опаковка, тази технология компенсира напълно точно и оформя всички извивки на термосвиваемите и металните опаковки. Този подход елиминира „мъртвите зони“ от неразпознати изкривявания по време на производство, което позволява изключително качествена визуализация на изображението и съответно абсолютна прецизност за производството на този вид опаковки.

Разгледай Hybrid Software PACKZ ⇗

Система за макети и проби върху реалната медия за печат

CGS ORIS Real Substrate Proof
CGS ORIS представи ново решение Real Substrate Proof, което позволява подобрена комуникация на цветове на опаковката между различните участници в процеса.

Real Substrate Proof дава възможност за производство на цветни проби и макети върху крайния целеви производствен материал. Новото решение запазва външния вид и усещането и всички други физически свойства на медията.

Тази технология е изцяло нов подход за проверка и създаване на прототипи в опаковките. Комбинацията от специално създаден за целта модел принтер Mutoh, водещия софтуер за изработка на мостри и макети CGS ORIS Flex Pack и нов комплект специални мастила ви позволяват да отпечатате макет върху реалната медия, на която ще произведете целия тираж.

Разгледай CGS ORIS Flex Pack ⇗

Софтуер за автоматизиран монтаж на страници за широкоформатен печат

Enfocus Griffin
Enfocus Griffin е проектиран за лесно и ефективно групиране и оформление на дизайни, печатни файлове и елементи за широкоформатен печат. Софтуерът дава голям набор от автоматизирани функционалности за значително подобряване и облекчаване на процеса.

Griffin е наследникът на Esko i-cut layout и се поддържа изцяло от Enfocus. Новото приложение дава повече възможности за автоматизация и интеграция с вашите съществуващи технологии.

Интелигентното и бързо комбиниране и монтаж са в основата на инструмента Griffin, което спомага да се спестят часове ръчно налагане и подреждане на елементите.

Софтуерът дава възможност да се намалят грешките, и да се постигне по-висока скорост при прехода на поръчката от получаването ѝ до печат. Enfocus Griffin ви дава възможност да подготвяте динамични оформления на страниците, за да спестите от материал. Освен това можете много бързо и лесно да задавате ограниченията за рязане и наддаване на файла.

Разгледай Enfocus Griffin ⇗

Фирма ГЕД е дистрибутор на компании, лидери в производството и поддръжката на системи за печатно производство с високо и повторяемо качество, ефективна автоматизация и стабилност за дългосрочна експлоатация сред които Uteco, Kodak, Miraclon, X-Rite, Hybrid Software, GMG Color, Enfocus, CGS ORIS, ColorGate, Nanovis, Prin-Tech, IGT Testing Systems, BEL Information Systems, GSE Dispensing, Glunz & Jensen, Peret, Epson и много други.

За повече информация, свързана с представените в този материал системи, иновации и производители, посетете уебсайта на ГЕД – printing.gedbg.com
Запишете се за имейл Бюлетин на ГЕД Печатни Решения
Последвайте ГЕД в LinkedIn

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.