AccurioPress C7100 & IQ-501 – формулата за вашия успех

601
AccurioPress C7100 & IQ-501 – формулата за вашия успех

В началото на 2021 г. Konica Minolta добави една допълнителна алтернатива с добавена стойност в сегмента на тонер базирания печат със средни обеми със серията AccurioPress C7100. Новата серия напълно се вписва в новите тенденции, очертаващи ключовите фактори за завладяване на нови пазари, а именно интелигентна автоматизация, подобрени модули за довършителни операции, увеличен набор от приложения, безупречно качество на печат и изключителна надеждност. Разговаряме с Николай Андреев, Консултант продажби „Производствен Печат“ в Коника Минолта България, като обсъждаме предимствата на AccurioPress C7100 и възможностите, които серията може да предложи на печатниците, ролята на автоматизацията в печата и Konica Minolta решенията в това направление.

 

Николай Андреев
На снимката: Николай Андреев, Консултант продажби „Производствен Печат“ в Коника Минолта България

 

1. Ники, представи ни накратко серията AccurioPress C7100. В какви конфигурации се предлага и какви са нейните предимства в сравнение с дигиталните машини в този клас?

Серията AccurioPress C7100 всъщност включва два модела в средния клас производствени дигитални листови машини AccurioPress C7100 и AccurioPress C7090.  Уникалното на тази серия е, че въпреки че е в средния клас тя покрива възможностите на много от машините в по-горния сегмент.

Едно от основните предимства на серията пред останалите решения на пазара е, че машината може да бъде конфигурирана с много и различни модули за автоматизирано производство на готови продукти, изцяло според нуждите и спецификите на конкретния клиент, благодарение на възможността за включване на довършителните операции като вграден нож за четиристранно обрязване и възможността за перфорация. Само с няколко кратки стъпки получаваме готова залепена книжка с твърди корици, обрязани визитки, сгънати флаери и брошури в изцяло готов вид.

Реално скоростта на машината (за AccurioPress C7100 до 100 А4/мин., AccurioPress C7090 – до 90 А4/мин.), независеща от дебелината на медията, пълната автоматизация на печата в комбинация с компактния ѝ размер я правят много атрактивна алтернатива за голям брой печатници. Още едно нещо, което заслужава внимание е и автоматичният двустранен печат на банери до 900 мм и плътност на медията до 400 г/см2, което изключително много разширява възможностите за производство на изделия в сферата на опаковките и продуктите, изискващи печат върху по-твърди медии.

Освен това подобреният интерфейс за работа с машината позволява да се направи бърза и същевременно прецизна предпечатна подготовка, което отговаря на съвременните търсения за бързина, съчетана с добро качество.

 

AccurioPress C7100

 

2. AccurioPress C7100 поддържа високо качество на печат, което се потвърждава и от българските клиенти, които вече работят с машината. Как новите системи постигат подобно безкомпромисно качество на печат?

Качеството на печат на нашите машини е доказано. При серията AccurioPress C7100 гарантираме качество на печат (3600х2400 dpi x 8bit), което смело мога да твърдя, че е най-доброто на пазара. Благодарение на новото поколение тонер от серията Simitri V можем да се насладим на качество, което успешно конкурира добре познатата офсетова технология, не само визуално, но и ценово.

Намаленият статичен заряд в комбинация със значително по-малките тонер частици води до повишена разделителна способност за възпроизвеждане на изображения с възможност за контрол на растера и постигане на матова повърхност при желание.

Поради по-ниската температура на изпичане, следователно и по-малко употребената електроенергия  отрежда на Simitri V място сред екологичните решения в този сектор, което в последните години не е без значение.

3. Когато говорим за богатството на конфигурациите на серията AccurioPress C7100 какви по-различни от стандартните довършителни инлайн функции предлага тя?

Серията предлага възможност за добавяне на добре познати модули за поставяне на телбод, сгъване, топло лепене, изготвяне на брошури и др., като особено внимание заслужава революционният вграден модул TU-510. Това е изцяло нов за пазара модул, предлагащ четиристранно обрязване на всички формати, едновременно с това горно и долно биговане и не на последно място печат на продукти с излизане „на живо“.

Знаем, че от тонер машини няма как да се изкара продукт без бял борд. С този модул това вече е напълно възможно. Просто директно от машината всеки печатар може да даде напълно готова визитка на своя клиент.

4. Серията AccurioPress C7100 е много гъвкава. Какви формати са достъпни с различните конфигурации?

Варира от листове A4 и SRA3 до банери с дължина до 1300 мм от едната страна или 900 мм от двете страни. За транспортиране на хартия разчитаме на доказани концепции като разделяне на листове чрез подаване на въздух и технология на засмукващ ремък. Това означава, че листовете се подават от смукателна лента, както е известно от офсетовия сектор. Така гарантираме безпроблемна обработка на хартията в цялата печатна система.

Когато говорим за работа с различни формати, възможностите на серията са наистина неповторими и уникални за пазара. Технологията за вакуумно подаване на листа в комбинация с касетата за медии с дължина до 900 мм разширява изключително много функционалностите на печатната конфигурация.

5. Какво е характерно за системата за управление на качеството IQ-501 на Konica Minolta и как се интегрира със серията AccurioPress C7100?

Наложен през годините модулът за автоматизация и следене на печатните процеси (IQ-501) намира приложение и при серията  AccurioPress C7100. Един изцяло уникален модул, разработен от Konica Minolta, който не само следи за качеството на всеки отпечатък, но и гарантира, че до крайния клиент не достига нито един дефектен продукт.

Освен това, благодарение на IQ–501 операторите вече се справят в рамките на няколко минути с цялостното калибриране на машината. Това е ежедневна задача в началото на деня, която до този момент струваше много време за замерване и усилия за ръчно въвеждане на стойностите и прилагане на корекции.

Но всеки пак основната роля на IQ-501 е да контролира качеството на изображението по време на тираж. Освен автоматизираната функция за напасване на „регистъра“ на изображението, модулът има възможност да следи различни по вид променливи данни в печата, както и да извежда определени отпечатъци в избрани изходящи секции спрямо конкретната конфигурация.

Системата за контрол на качеството на Konica Minolta IQ-501 е съвместима с всички производствени решения от портфолиото на Konica Minolta и дава изключително много предимства като бързина на профилиране, много по-малко брак по време на производствения процес и не на последно място сигурност по време на тираж.

8. Може ли накратко да обобщим за какъв тип компании е подходяща тази комбинация и защо трябва да се инвестира в подобни решения?

AccurioPress C7090 & AccurioPress C7100 реално излизат на пазара в доста турбулентни в глобален план времена и са с функционалности, изцяло съобразени със съвременните пазарни нужди.

Точно това прави представителите на серията предпочитано решение от малки и големи компании – от компании, които търся нови възможности, от такива, които имат интерес в опаковъчния сектор, от компании с офсет производство, които са прозрели възможностите на дигиталните технологии. Реално серията е подходяща за доста широк профил печатници.

Изброените по-горе характеристики на AccurioPress C7100 и AccurioPress C7090 несъмнено отварят по-богат спектър от възможности за нашите клиенти. Призоваваме всеки, който иска да се увери във възможностите на машината, да посети нашия шоурум, където на живо може да се убеди в предимствата ѝ.

Източник: Коника Минолта България

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.