Събитие на Коника Минолта България и Арт Етърнал принт

322
Събитие на Коника Минолта България и Арт Етърнал принт

Домакините представиха първата в Европа комбинирана инсталация на AccurioJet KM-1e и Motioncutter 23.

По време на събитието присъстваха над 50 гости, основно печатници и рекламни агенции от цялата страна. Специални гости бяха Хидетоши Омо, Ръководител на компетентностния център, отговарящ за KM-1 в Коника Минолта Европа и Лукаш Вахала, отговарящ за KM-1 в Източна Европа.

Ангел Христанов, управител на печатницата, представи дейността на печатницата Арт Етърнал принт и получи специален плакет от Хидетоши Омо, който се връчва на първата компания в дадена страна, собственик на AccurioJet KM-1e.

Ангел Христанов, Хидетоши Омо
На снимката: Ангел Христанов получава специален плакет от Хидетоши Омо

Г-н Омо подчерта, че печатните решения на Konica Minolta се отличават с лесна работа и минимална нужда от поддръжка. Това е философията, която компания следва при разработката им.

Първата лекционна част включи представяне на Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България за актуалните тенденции в дигиталния печат, бъдещето на мастиленоструйната технология и нарастващата роля на довършителните и облагородяващи операции, които добавят стойност към печата. Стратегията на компанията е нейните клиенти да се чувстват уверени дори в несигурните времена през последните години.

Елена Дречева
На снимката: Елена Дречева изпълнителен директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България

Хидетоши Омо разказа повече за индустриалния печат и стратегията на Konica Minolta да продължи да полага нови стандарти в професионалния печат.

Драгомир Милушев, ръководител на отдел „Продажби,“ представи в детайли техническите възможности на AccurioJet KM-1e и Motioncutter, което предизвика голям интерес сред присъстващите.

Една от най-големите печатници в Полша Colours Factory се включи на живо чрез видео връзка. Компанията е собственик на AccurioJet KM-1 от пролетта на 2021 г и Марек Крушка, директор производство и развитие в компанията, разказа как UV B2+ мастиленоструйната преса е променила производствения цикъл и е допринесла за все по-големите амбиции на Colours Factory.

Освен това Йорг Шефлер, създателят на Motioncutter, който бе възпрепятстван да дойде на живо в България поради спешни ангажименти, в специално записано по повод събитието видео показа всички впечатляващи функционалности на машината.

 

KM-1e Арт етърнал

 

Основната част на събитието бяха демонстрациите на живо в производствената база на Арт Етърнал Принт. Там гостите се запознаха с дигиталната печатна машина AccurioJet KM-1в и лазерната щанцоваща машина Motioncutter в работен режим.

 

 

КМ1е Арт етърнал

 

Арт Етърнал Принт е част от групата на компанията Арт Етърнал Синема ООД, която се състои от издателство, собствена дистрибуция и логистика към търговски обекти в цялата страна, собствена складова и производствена база и верига книжарници под името Арт Плюс Букс и онлайн магазин Artplus.bg.

Дружеството започва издателската си дейност през 2015 г., като издава и разпространява книги от всички жанрове. От 2018 г. Арт Етърнал Синема ООД започва изграждането на собствена дигитална печатница Арт Етърнал Принт в партньорство с Коника Минолта България. Благодарение на това, дружеството успява през 2021 г. да произведе и реализира на българския пазар близо 950 000 бр. книги от всички жанрове в търговските вериги Лидл, Т-маркет, ОМВ и Лукойл.

Фирмата успешно си партнира както с други български издателства, така и с множество писатели, които сами издават своите творчески проекти.

Интернет портал за печатни технологии.