Коника Минолта подобриха AccurioJet KM-1

454
Коника Минолта подобриха AccurioJet KM-1

UV дигиталната печатна машина във формата В2 на Коника Минолта претърпя подобрение. Новият модел е с наименование AccurioJet KM-1e („е“ означава еволюция).

 

КМ-1е

Моделът AccurioJet KM-1 беше представен през далечната drupa 2016. От тогава до сега, много печатници се довериха на дигиталната технология на Коника Минолта, която впечатлява със своята универсалност при печата върху различни медии, както и с качество на печат като при офсетовия печат.

Наследявайки AccurioJet KM-1, новия модел AccurioJet KM-1e разшири предимствата на LED UV мастиленоструйната печатна технология и увеличи максимално качеството и възможностите за печат върху различни видове носители като различни пластмаси, беклит, прозрачни фолиа, ламинирани хартии, метализирани носители, канава и различни други синтетични субстрати.

Машината AccurioJet KM-1e печата на формат до 585×750 мм с максимална скорост едностранно и дуплекс съответно 3000 и 1500 л./час. Дебелината на материалите, на които може успешно да печата са от 0,06 до 0,6 мм. Дигиталната машина практически може да печата на всички материали, които са възможни и при офсетовия печат, без да е нужно поставянето на какъвто и да е праймер или допълнително третиране на материалите преди и след печата заради предимствата на мастиленоструйния UV печат.

Съществено подобрение при новия модел има в печатащите глави, както и някои доработки позволяващи ускоряване подготовката за печат и по-голяма стабилност при продължителна работа. Освен това, са намалени изискванията за обслужване на машината.

AccurioJet KM-1 на Konica Minolta, често е наричан „швейцарското ножче“ заради своята универсалност при печат върху различни медии и приложения. Неговия наследник AccurioJet KM-1e също се възползва от уникалната, патентована технология на Konica Minolta, и е предназначен основно за печатници в т.н комерсиален печат, на които им трябва машина, която оперативно да печата в малки тиражи с офсетово качество на най-голямо разнообразие от материали.

В България все още няма инсталирана дигитална печатна машина от този клас на Коника Минолта.

Източник: globenewswire.com

Технически характеристики на AccurioJet KM-1e.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.