Оптимизиране на процесите в полиграфията чрез контрол на статичното електричество

366
Оптимизиране на процесите в полиграфията чрез контрол на статичното електричество

В миналото някои просто се бяха научили да живеят с него. Други междувременно се справяха с импровизирани решения. Но във времето, когато качеството, скоростта и намаляването на отпадъците са все по-важни както за потребителите, така и за марките, стремящи се да останат конкурентоспособни, става все по-важно статичното електричество да се постави под контрол. Нелекувани, безбройните проблеми оказват влияние върху производствения процес и пречат за постигане на максимална ефективност, затова жизненоважно е първо да се разберете влиянието на статичното електричество върху процесите на печат и конвертиране и как да го предотвратим.

Наличието на статично електричество в лентата за печат може да привлече частици от въздуха върху повърхността й, което да причини множество проблеми по време и след производството. Замърсените етикети и опаковки могат да имат отрицателно въздействие  върху качеството на крайния продукт. Всъщност присъствието на статистично електричество върху лентата може дори да повлияе на ефективността на мастилото за печат, отблъсквайки го от повърхността на етикета и резултатът често е компромисно качество. Много сектори, особено тези, които работят с храни и медицинско оборудване, имат строги закони за хигиена и всякакви опаковки или продукти със замърсявания трябва да бъдат изхвърлени, увеличавайки загубата и нарушавайки производствения ритъм.

Основана през 1907 г., Meech International е една от водещите компании в световен мащаб в производството на продукти за контрол на статичното електричество, технологии със сгъстен въздух и системи за почистване на лента /контактни и безконтактни/. Meech се специализира в индустриалния електростатичен контрол, разработвайки иновативни продукти, отговарящи на променящите се нужди на клиентите. Британският производител е пионер в промишленото използване на импулсна DC технология за статичен контрол и до момента има хиляди системи, инсталирани в индустриалните сектори за производство на полимерни материали, печат, конвертиране и опаковки.

Основните продуктови категории на компанията са:

Контрол на статичното електричество
Индустриално оборудване за неутрализиране или генериране на статично електричество. Решения за повишаване на ефективността и качеството, приложими в оборудване за печат, етикетиращи системи и при производството на опаковки с вградени етикети (Inmould).

Контрол на статичното електричество

Контактни и безконтактни системи за почистване на лента
Оборудване за отстраняване на прах и други замърсявания от лентовия материал в ролния печат като хартия, картон, полимерни филми, метално фолио, текстил и др.

 

Контактни и безконтактни системи за почистване на лента

 

Енергийно ефективни технологии за въздух под налягане и охлаждане
Използват се на мястото на приложение за намаляване на разходите за сгъстен въздух и подобряване на ефективността както и за контрол на температурата в електрическите шкафове.

 

технологии за въздух под налягане и охлаждане

JetStream™
Йонизирана въздушна завеса за отстраняване на замърсявания.

 

JetStream™

 

IonRinse™
Система с йонизиран въздух за почистване на контейнери, намираща приложение в линии за бутилиране и опаковане на храни и напитки.

 

IonRinse

IonWash™
Бързо и последователно почистване и йонизация на триизмерни компоненти.

IonWash

За повече информация за цялата гама от продукти и техническите им характеристики можете да посетите официалният сайт на MEECH International.

За въпроси относно приложенията на продуктите на MEECH можете да се обърнете към Дишков Трейдинг ЕООД – представител на компанията за България.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.