Автоматичен контрол на цвета

777
Автоматичен контрол на цвета

Защо да оборудвам производството си за висока ефективност с решенията за автоматизирано сканиране на X-Rite?

 

X-Rite exact auto-scan

 

Нарастващото количество марки за потребителски стоки, които прилагат програми за контрол на качеството на опаковките и за наблюдение на точните цветове на техните продукти, поставя производителите и печатниците на опаковки в ситуация, в която едновременно трябва да поемат високи нива на натоварване и да отговорят на всички спецификации и изисквания.

Едно решение за справяне с тази ситуация са автоматичните системи за измерване и контрол на цветовете, които могат да се инсталират в непосредствена близост до печатните машини и да се интегрират със системите за отчитане за препращане на информацията в реално време.

Решенията на X-Rite съчетават силата на водещи в индустрията автоматизирани устройства за сканиране с мощността на пълнофункционални софтуерни платформи, за да отговорят на нуждите както на марки, производители на опаковки, така и на комерсиални печатници.

Тези всеобхватни решения за управление на цветовете улесняват печатниците в приемането и поддържането на програми за контрол на качеството на опаковките. Операторите на машината имат реална видимост за изпълнението на поръчката и достъп до управление на информацията.

Какво представлява решението за автоматизирано сканиране на X-Rite?

Решенията за автоматизирано сканиране на X-Rite дават на операторите на печатните машини видимост върху производителността, насоки в реално време как бързо да постигнат желаните цветове и безпроблемно отчитане обратно към сървъра на интегрирания софтуер X-Rite ColorCert. Печатницата получава моментна информация на екрана относно изпълнението на поръчката, което позволява извършването на незабавни корекции за коригиране на цветовото отклонение.

 

X-Rite exact auto scan

 

Сканиращата система за цветове eXact Auto-Scan предоставя процес на контрол, който:

 • свежда до минимум човешката грешка;
 • сканира с много висока скорост;
 • намалява преработката на поръчката и спирането на машината;
 • спомага за създаването на завършен продукт, който отговаря на високите изисквания на клиентите.

Той е универсален уред за сканиране и измерване на печатни скали създаден за всички печатници, за които времето за настройки и качеството на печат са от ключово значение.

С Pro версията на това решение за сканиране печатниците могат да работят по методите за контрол на процесите на Idealliance G7, както и PSO/FOGRA и ISO спецификациите за печат. С тази свързаност печатниците могат лесно да изработват всяка поръчка според стандартите.

Софтуерна интеграция за цялостно решение за управление на цветовете

Сканиращите системи на X-Rite са многофункционални и могат да се интегрират с различни софтуерни платформи, така че да постигнете максимума от процеса на контрол във вашето производство. Това включва:

 1. Интеграция с ColorCert: Предлага отчитане в реално време на екран за плътност, цвят, сивота, стойност на тоналности, информация за представянето на поръчката. Операторите могат бързо да правят корекции дори преди промяната на цвета да е видима за човешкото око. Резултатите от данните за работата могат да бъдат изпратени до отчетен сървър и да се споделят с клиента, за да се докаже съответствие без различни екрани или преместване на файлове между различни софтуерни решения.
 2. Интеграция с BestMatch: Предоставя препоръки за плътност на мастилото въз основа на dE разликата между информацията за целевия цвят и измерената спектрална информация. Можете бързо да определите съвпадението при печат или нужни промени в мастилото за постигане на подходящия стандарт.
 3. Интеграция с NetProfiler: Настройвате и валидирате производителността на скенера, идентифицирате инструментите, нужни за качествена обработка на поръчката и намалявате разликите между устройствата за измерване във вашата печатница.
 4. Интеграция с PantoneLIVE: Получавате достъп до най-новите библиотеки на Pantone и дигитални стандарти PantoneLIVE с допълнителна възможност за лиценз за пълна интеграция в производствен цветови работен поток.
 5. Интеграция с трети страни в затворен цикъл: Имате възможност да постигнете допълнителни спестявания с автоматични настройки на контрола на мастило, като използвате решения за затворен цикъл от компании като Rutherford Graphics и Digital Information.

 

 

В сканиращите системи X-Rite Pro подравняването на листа и сканирането са автоматични чрез допълнителна вакуумна система за фиксиране на листове по време на сканиране (допълнителна функционалност за eXact Auto-Scan Pro), за да се предотврати движението и извиването на листа.

Чрез системите за сканиране можете да измервате CMYK цветове, специални цветове, Pantone цветове, PantoneLIVE цветове, цвета на хартията, увеличението на стойността на тоналностите, баланса на сивото и плътността на мастилото. Заедно с това се поддържат условия за измерване на осветеност M1 за точно измерване на оптически осветени медии.

Кое професионално решение за автоматизирано сканиране е подходящо за вас?

eXact Auto-Scan: Най-добрите функции
eXact Auto-Scan е предназначен за малки до средни комерсиални офсетови печатници, които искат да автоматизират работния си процес, използвайки съществуващото си устройство и трябва да сканират цветни ленти на печатна машина с размери от 74cm до 102cm.

 • Може да сканира типичен печатен лист за 15 секунди или по-малко, вместо 3-5 отделни елемента за същото време.
 • Предлага гъвкавостта да използвате вашето съществуващо устройство X-Rite eXact в режим на сканиране в лента или да го премахнете от системата за бързи измервания на място.
 • Може едновременно да сканира M0, M1, M2 и M3.
 • Измерва 3,0 мм елементи с 1,5 мм бленда и 3,5 мм елементи с 2,0 мм бленда.

 

IntelliTrax2 ​​Pro

 

IntelliTrax2 ​​Pro: Топ функции

Тук представяме и най-мощното настолно решение за сканиране и контрол на качеството – X-Rite IntelliTrax2 Pro.

Този скенер на X-Rite е най-модерното, най-инсталирано решение с над 70% пазарен дял, отчетен от компанията. IntelliTrax2 ​​Pro е идеален за комерсиални офсетови печатници със среден до голям размер, които биха искали да добавят висока скорост и висока степен на автоматизация към 102 см или по-голяма печатна машина.

 • Може да сканира типичен печатен лист за по-малко от 10 секунди без размазване или надраскване.
 • Спестява място на печатния лист чрез измерване на цветни ленти с размери до 2 mm, 1 mm (или повече) без контакт.
 • 2,0 мм (с малка бленда)
 • 3,0 мм (със средна бленда)
 • 3,0 мм (с поляризираща глава)
 • Автоматичното откриване на цветна лента гарантира точно измерване, дори ако тя е изкривена. Сензорът осигурява успешно сканиране на всички измервания, направени за първи път.
 • Може да обработва материали с дебелина до 1 мм, идеален е за опаковъчни приложения.
 • Може едновременно да сканира M1 и M3 настройки; M0 и M1 настройки на малки и средни елементи; M0 и M3 с поляризатора.

За X-Rite
X-Rite и Pantone са водещите компании в разработката на системи и цялостни решение за контрол и управление на цветовите. В своето портфолио компаниите предлагат редица продукти, а цялостно създават цветови работен поток за всяко приложение или размер компания, която иска да премине от субективна работа с цветове към обективно измерване и работа с данни.

За ГЕД
ГЕД е утвърден доставчик на решения за контрол, управление и комуникация на цвета, като в своето портфолио предлага продукти и услуги за цялостен цветови работен поток. Печатниците от България независимо от своя размер, основна дейност или печатна технология могат да намерят подходящо решение за своите нужди и да преследват своите цели със спокойствие, че могат да разчитат на водещи решения и дългогодишен опит.

За контакт с ГЕД
Уебсайт: printing.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.