Epson представя латекстовите принтери SureColor SC-R5000

344
Epson представя латекстовите принтери SureColor SC-R5000

От FACTOR.BG се получи официална информация, че Epson пуска на пазара нова серия принтери за рекламен печат, POS и декор, на база Resin (латексови) мастила.

 

латекстовите принтери Epson

 

С представянето на новата серия принтери SureColor SC-F5000, Epson разширява портфолиото си от машини за рекламен печат с решения, базирано на RESIN (латексови) мастила. Тези принтери ще дадат допълнителни възможности на доставчиците на печатни услуги и рекламните агенции да произвеждат по-широк обхват от продукти, с по-широк набор от медии за печат, при по-стриктни критерии за екологичност и безопасност, със същото отлично качество на печат, на което името на марката отдавна е синоним.

Новата R-серия принтери не заместват , а допълват солвентните принтери на Epson. Всяка технология има своите предимства и недостатъци, а латексовата технология не е изключение – тя предлага възможност за печат и ламиниране без изчакване, едно безспорно предимство при напрегнатия график на печатарите. Друго важно предимство е възможността за печатане върху по-широк набор от медии – повече видове тапети, текстили, материали без спецфични покрития.

С ширина на печат до 64 инча и производителността на PrecisionCore Micro TFP печатащите глави, новите принтери определено са обещаващи.
Прецизен температурен контрол, благодарение на 3 независими нагревателни секции и 4 температурни сензора, гарантира еднаквост на цветовете по цялата ширина на печатното поле и оптимална подготовка на медията и изсушаване на отпечатъка.

Надеждната и издръжлива печатаща глава, базирана на пиезо-елементи е предпоставка за непроменимо качество на печата, без нужда от рекалибрации, защото този тип печатащи глави не използват нагряване, за да изстрелват мастилените капки, а деформация на стените на камерите, под въздействие на електрически импулс. Липсата на нагряващи се, съответно деградиращи с времето елементи, означава, че печатащите глави PrecisionCore Micro TFP ще работят с непроменимо качество, с гарантирано постоянен размер на изстреляните капки и с прецизно позициониране на капките върху медията, през целия си технологичен живот.

А когато, все пак, се наложи подмяна на печатаща глава, Epson са осигурили удобството това да става удобно от самия оператор, без намесата на сервизен техник, спестявайки време за престой и разходи за сервизен труд.

Водещата в класа Advanced Auto Tension (Ad-ATC) систма за подаване, навиване и равномерно изпъване и водене на медията, позната от солвентните принтери Epson SureColor-S, е незаменим помощник, когато се отпечатват елементи, които впоследствие трябва да се напасват – например големи витринни или стенни графики и тапети.

Новите UltraChrome RS мастила са воднобазирани, без мирис и вредни изпарения, подходящи са за всякакви взискателни приложения, например в училища, детски градини, болници, хотели, домове. Мастилената система на принтерите е изградена от контейнери, които поемат херметично затворени блокове с обем 1,5 литра, достигайки до 3 литра на цвят, при R5010L. Пликовете с мастило могат да се заменят по време на печат, при този модел, ориентиран към големи обеми за печат.

Том Оуенс, продуктов мениджър в Epson UK казва, „Ние се вслушахме в мненията и препоръките на нашите клиенти и разбрахме, че има нужда да предложим качествено, производително, надеждно и стабилно решение в областта на латексовия печат. С представянето на SC-R5000, ние можем да посрещнем всички изисквания, поставени от клиентите. С нашето портфолио от Солвентни, UV и сега Resin (латекстови) принтери, Epson се превръща в комплексен доставчик и партньор на работещите в областта на рекламния, POS и декоративния печат.“

Ключови характеристики на новата линия Resin (латекстови) притнер Epson SureColor R5000:

  • Epson UltraChrome RS мастила – латекстови мастила с широко цветно пространство
  • Висока устойчивост на отпечатъка на надраскване
  • Сертификации – GreenGuard Gold, AgBB, Frenc-VOC
  • прецизна система за подаване, водене и навиване на медията Ad-ATC – стандартно с всеки принтер
  • Лесна подмяна на печатаща глава от самия оператор
  • Тристепенна нагряваща система
  • Bulk-ink система, с пликове по 1,5 литра за средни обеми и 2 х 1,5 литра на цвят, за високопроизводителни приложения
  • 4,3 инча тъч-скрийн панел за усобно и интуитивно управление
  • включен Edge Print RIP софтуер

Epson SureColor SC-R5000 и R5000L се очакват да бъдат на пазара в края на 2020 г.

За повече информация:
FACTOR.BG

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.