Машини за измиване на печатни фотополимерни клишета след печат Printech

584
Машини за измиване на печатни фотополимерни клишета след печат Printech

ГЕД представя машини за висококачествено и равномерно измиване на формите след печат без да ги нараняват или надраскват.

Независимо дали се занимавате с флексо печат или офсетов печат, измиването на формите след печат с цел съхранение за следващи поръчки е един от най-времеотнемащите и неприятни за служителите процеси, които обаче имат голям ефект върху качеството на бъдещите поръчки. Качественото измиване на печатните форми от мастилото след печат е критично, когато те ще се съхраняват за следващо използване.

 

Машини за измиване на печатни фотополимерни клишета

 

Най-често интерес към машините за измиване на печатни форми от фирма ГЕД имат печатници, които:

 • имат тесни или среден по размер печатни машини;
 • искат да автоматизират процеса по измиване на форми;
 • търсят начин да намалят времето за обработка на своите ресурси за сметка на производствено време;
 • държат на качеството на печат и искат ретиражите да са с минимални отклонения.

Имате ли нужда от машина за измиване на формите след печат?

От една страна измиването трябва да е много добро, за да се избегне изсъхването на мастило във времето върху формите, което да ги направи неизползваеми. От друга страна измиването трябва е много щадящо за формите, за да не се наранят печатните елементи. Да не пропускаме и че измиването следва да е равномерно по цялата площ на печатната форма, за да се избегне тониране или проблеми по време на печат.

Често измиването се прави на ръка от печатарите, които не обичат тази работа, защото тя не е пряко свързана с техните умения. Също така процесът често изисква различни разтворители и препарати, които не са щадящи за измиване на ръка и правят процеса мръсен и опасен за здравето.

Инвестицията в машина за измиване на формите ви дава изключително много предимства:

 • Инвестиция в една точка на производството, която не изисква никаква технологична промяна в процеса;
 • Много добро и равномерно измиване на формите, което запазва техните печатни качества;
 • Постоянно качество на измиването с надежден и предвидим резултат, на който можете да разчитате при следваща поръчка;
 • Премахване на ръчния процес и свързаните с него замърсяване, изпарения, разливания и рискове за здравето;
 • Съсредоточаване на опитния персонал в реални дейности с добавена стойност, които реално създават приходи за компанията;
 • Намаляване на свързаните разходи с подготовка и завършване на всяка една поръчка.

Представяме на вашето внимание няколко решения за измиване на флексо и офсетови печатни форми.

Машини за измиване на флексо форми след печат

Предлагаме няколко компактни, ефективни и достъпни решения за измиване на флексо печатни форми, които са подходящи за различни дебелини и размери фотополимерни клишета, както и измиване на различни видове мастила.

 • Solvent Speedy Cleaner – изключително ефективна машина за измиване на фотополимерни форми. Speedy Cleaner има три четки, които измиват клишетата равномерно и внимателно, като в същото време успяват да почистят дори най-замърсените зони идеално. Машината се предлага в различни размери според маскмиланият размер фотополимерни форми. Предлага се и в heavy duty вариант за голям обем.
 • Basic Wash – бюджетно решение за измиване на фотополимерни форми. Разполага с две четки за измиване и подходяща за клишета с максимален размер до 880 мм.

Компанията разработва и оборудване, което е специално създадено за нуждите на производителите, които работят с дебели полимерни клишета, като например печатници на велпапе.

 • Fast Cleaner – е машина за измиване на голямоформатни печатни форми с размер до 1700 мм. Машината може да измива безпроблемно клишета с дебелина до 6.35 мм, включително и такива с много голяма разлика във височината между печатните елементи, благодарение на четки, които могат да компенсират в реално време. Машината се предлага и във вертикален формат, при който печатните клишета се поставят вертикално, което е по-удобно за ултра големи форми с рамер до 2500 или 3000 мм.

Машините са много подходящи за българските компании, защото предоставят резултат от най-високо ниво, но в същото време цената им е оптимизирана за нуждите.

За контакт с ГЕД
Имейл: sales@gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
Уебсайт: printing.gedbg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.