Идва ли краят на нуждата от общи работници в печатниците?

288
Идва ли краят на нуждата от общи работници в печатниците?

Вече има решение, което да спести разходите за заплати и осигуровки при наемане на общи работници в печатниците. Тази длъжност може да се възложи на автономни мобилни роботи. Иновацията е факт благодарение на Otto Motors, които в продължение на няколко години работят за намиране на иновативно решение в тази област. За целта те са тествали своя софтуер над 3 милиона часа.

 

мобилни роботи OTTO 1500В резултат на всичко това те създават автономните мобилни роботи OTTO 1500, които са подходящи за транспортиране на материали и частично готова продукция. Според създателите си това решение е доказано по-ефективно и рентабилно от хората и дори от поточните линии. Роботите могат да се движат безпрепятствено из производствените помещения, без да се влияят от човекопотока около себе си.

 

мобилни роботи OTTO 1500Самите роботи са способни да пренасят товар с тегло до 1900 килограма при скорост до 2 метра в секунда. Това е възможно поради изцяло металната им конструкция. Тествани са и гарантират работоспособност от над 1 милион часа. Системите за сигурност и сензорите позволяват 360 градусова видимост при движение. Използваният софтуер е без конкуренция към момента. С всяка актуализация, случваща се веднъж годишно, се дава възможност роботите да стават още по-интелигентни и продуктивни. Запознайте се с тях в следващото видео:


 

Ето как компанията производител коментира причината за създаване на своето решение: „С все по-голямото желание за автоматизация в печатните компании, движението на материалите в различните етапи на производство остава един от най-предизвикателните процеси за автоматизиране. Този проблем може да се реши успешно чрез внедряване на интелигентна, гъвкава и мащабируема система, залагаща на автономни мобилни роботи.“

Източник: ottomotors.com

Интернет портал за печатни технологии.