ColorCut FB9000PRO – нова автоматична дигитална щанца от Intec

462
ColorCut FB9000PRO – нова автоматична дигитална щанца от Intec

Intec Printing Solutions представи автоматичната дигитална довършителна система ColorCut FB9000PRO. Плоската машина предлага рязане, биговане, перфориране и частично прорязване с едно преминаване през системата.

 

ColorCut FB9000PRO

ColorCut FB9000PRO позволява автоматизация на производството на опаковки, частично прорязани етикети, рекламни и POS материали. Новата машина съчетава рязане, биговане, перфориране и частично прорязване с едно преминаване. Тя е допълнена от автоматична вакуумна система за подаване и извеждане на продукцията, конвейер и система за събиране на готовата продукция, които позволяват работа без човешка намеса.


Параметрите на FB9000PRO
Скоростта на работа е до 1,200mm/s, времето за рязане на един лист SRA3 е 15-45 секунди в зависимост от сложността на файла. FB9000PRO, който е най-високопроизводителният модел в гамата, може да работи с разнообразни материали с дебелина до 1000 микрона (1mm). Това включва картон, хартия, синтетични материали, винил, медии за етикети и други. Максималният размер е 550x850mm.

Машината има две отделни глави с инструменти за рязане и биговане, които работят независимо, за да увеличат производителността. Инструмента за рязане упражнява водещ в класа натиск от 1.2kg, за да осигури ясно дефинирани отрези. Инструмента за биговане прилага натиск от 1.5kg, което е уникално за инструмент от този тип и гарантира дълбоки бигове и лесно прегъване. Добавена е и възможност за определяне на различна скорост за работа с отделни елементи, което допълнително увеличава скоростта на изпълнение на поръчките.

Системата използва QR кодове за разпознаване на файловете чрез CCD камера, която чете кода и засича марките за позициониране. Операторът може веднага да види поръчката на екрана и да избере желаните настройки от базата данни. Така различни елементи на файла могат да бъдат довършени с различни настройки. Възможно е да се задава и последователността на операциите.

Висока скорост на работа
Пневматичната система за подаване на листове осигурява изключителна ефективност и перфектна синхронизация с FB9000 настройката за материали с различни размери става лесно и бързо. Системата поддържа до 2000 листа SRA3 (25Kg) или купчина с височина 22.5 cm готова продукция и може да бъде оставена да работи без надзор.
Mark Baker-Homes, директор на бизнес развитието, заяви „Горди сме да добавим FB9000PRO към изключително успешната си серия плоски системи за рязане ColorCut. Този продукт предлага квантов скок по отношение на скорост и функционалност и предлага поглед в новите функции, които ще се появят в цялата гама ColorCut през следващата година.”

Източник: intecprinters.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.