Нова ролна печатна машина на Ricoh

700
Нова ролна печатна машина на Ricoh

Ricoh представи новия флагмански модел на ролния високоскоростен мастиленоструен принтер Pro VC80000, който е насочен към приложения за директна поща, в издателската дейност и търговския печат.

 

Ricoh Pro VC80000

 

Според Ricoh това е най-малката дигитална машина в своя клас с дължина под 10 метра в стандартна конфигурация с две печатни устройства (лице/гръб). Тя печата в CMYK на 520-милиметрови ролки и може да постигне резолюция на печат 1200 dpi, и максимална скорост до 150 м/мин.

В новият модел Pro VC80000 са направени редица софтуерни и хардуерни нововъведения, с които се достига 50% увеличение на производителността в сравнение с предшественика си.

Една от новите функции е технологията за сушене на Ricoh, която използва малки нагрявани ролки, за да намали наполовина времето за стартиране спрямо класическото сушене.

Освен това, се предлага и автоматизиран контрол на качеството, чрез функцията Pro Scanner, за постигане на точност между цветовете и между регистъра лице-гръб. Pro Scanner, който за първи път беше представен като опция на VC70000, може да бъде свързан с централизирана система за събиране на данни от производството, предоставяни чрез уеб базирани информационни табла.

Другите функции включват автоматизирана бърза настройка на хартията и SmartStart за автоматизирана подготовка без оператор. Функциите са съвместим и с инструмента за управление на работния процес ProcessDirector и наскоро пуснатия на пазара Auto Color Adjuster за контрол на цвета.

Бета версия на модела вече е била инсталирана в Sattler Media Group в Германия и е преминала тестове. Дигиталната печатна машина Ricoh Pro VC80000 се явява наследник на модела Pro VC70000 и се очаква първите доставки от нея да започнат в началото на 2024 година.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.