Нова серия високоскоростни ролни мастиленоструйни принтери на Canon

305
Нова серия високоскоростни ролни мастиленоструйни принтери на Canon

Canon пусна на пазара серията високоскоростни ролни мастиленоструйни принтери ProStream 2000, предназначени за комерсиален печат и бизнес комуникации, заедно с новия модел от най-висок клас ProStream 3160

Canon ProStream 2000
Canon ProStream 2000 включва два модела – модел 2080 с капацитет 80 m в минута и модел 2133 с капацитет 133 m в минута.

 

ProStream 2000
Серията ProStream 2000 осигурява висококачествено отпечатване върху хартии със и без покритие при отлично съотношение цена/производителност.
ProStream 3160
ProStream 3160 има капацитет 160 m в минута и е новият водещ модел от серията ProStream 3000.

 

Canon обявяви пускането на пазара на ProStream 2000 – нова серия ролни мастиленоструйни преси за доставчици на печатни услуги и печатни центрове за бизнес комуникации, които търсят особено атрактивно съотношение цена/производителност за печат върху носители до 150 g/m2 и хартии без покритие. Серията ProStream 2000 осигурява печат със скорост до 133 м/мин върху стандартна офсетова хартия с покритие, хартия без покритие и адаптирани за мастиленоструен печат хартии от 28 g/m2 до 150 g/m2, като предлага по-добро съотношение цена/производителност и е с 20% по-къса в сравнение с ProStream 3000. Наред с това консумира 10% по-малко енергия1 в сравнение с ProStream 1800.

Беше обявен и новият ProStream 3160 – водещият модел от серията ProStream 3000, осигуряващ скорост на печат 160 m/min. Новият набор полимерни пигментни мастила, използван и в серията ProStream 2000, осигурява неизменно високо качество на печат, подобен на офсетовия, при номинална скорост, като същевременно разширява диапазона грамаж на хартията/скорост. Както серията ProStream 2000, така и ProStream 3160 осигуряват изключително бърз печат, което позволява на доставчиците на печатни услуги да пренасочват още по-големи обеми работа от съществуващите офсетови и по-стари технологии.

Новата серия ProStream 2000 е идеалният избор за инвестиция в мастиленоструйни принтери за общи и специализирани доставчици на печатни услуги, които отпечатват предимно висококачествени продукти върху хартии с малък грамаж или върху разнообразни по тип и грамаж печатни носители и желаят да пренасочат големи тиражи от офсетови и по-стари технологии към цифров печат. Хартии до 300 g/m² се поддържат при намалена скорост. Серията ProStream 2000 ще допадне еднакво на производителите на книги, които предимно печатат върху хартии без покритие, но се стремят да разширят предложенията си с хартии с покритие, както и на печатните центрове за бизнес комуникации, които искат да разширят асортимента си отвъд традиционните продукти – отчети, фактури и извлечения – с първокласна директна поща, брошури и бюлетини чрез рентабилни и гъвкави производствени мощности.

Новата серия включва два модела – ProStream 2080 с капацитет 80 м в минута и ProStream 2133 с капацитет 133 м в минута – и може да отпечатва двустранно със скорост до 1790 четирицветни A4 разпечатки в минута или 11 300 B2 листа в час, което се равнява на 58 милиона A4 разпечатки месечно при ширина на хартията до 558 mm.

Оптималното качество на печат при всички скорости се постига от печатащи глави с пиезоелектрична drop-on-demand технология и реална резолюция 1200 dpi и технологията за адаптиране на хартия Smart ColorGrip на Canon в комбинация с новия набор от полимерни пигментни мастила за разширена цветова гама (по-ярко червено и по-тъмно черно), превъзходна устойчивост на абразивно износване и разпечатки, готови за нанасяне на лакови покрития. Технологията Inline Quality Control на Canon, използваща високотехнологична система от камери, която следи качеството на печат и автоматично извършва корекции в реално време, също спомага за постигане на неизменно високо качество от първата до последната страница. Също така серията ProStream 2000 включва системи, които осигуряват стабилно и непрекъснато подаване на мастило при печат с по-голямо покритие на страницата с висока скорост за неизменно високо качество на печат. Качеството на печатните продукти е независимо потвърдено от научноизследователски институт за хартиената индустрия Fogra с най-високия стандарт „A“ на сертификата FOGRA51.

В съответствие със стремежа на Canon да намали въздействието върху околната среда на своите продукти и дейности серията ProStream 2000 консумира 29% по-малко енергия и генерира 36% по-малко газове и топлина в сравнение със своя предшественик ProStream 1000, като същевременно запазва същия диапазон скорост/грамаж на хартията. Както при ProStream 3000 системата е високо автоматизирана – включително автоматична обработка на снаждането на ролките – за минимално количество отпадъци и лесна употреба, а местоположението на захранването на серия 2000 също е променено, за да се подобри достъпността за лесно и бързо обслужване.

Ханс Шмидбауер, директор маркетинг и иновации, комерсиален печат, Canon EMEA, коментира: „Canon непрекъснато се стреми да предостави нови технологии, които осигуряват на нашите клиенти максимална възвръщаемост на тяхната инвестиция и им позволяват да се адаптират и да постигат успех в променящите се пазарни условия. При ProStream подобренията, които въведохме през последните години, осигуряват на доставчиците на печатни услуги изключително качество, производителност и ефективност на разходите за продукция в големи обеми по заявка и върху различни по тип и грамаж печатни носители. С пускането на пазара на ProStream 3160 със скорост 160 метра в минута допълнително подобряваме рентабилността в сравнение с офсетовия печат, за да предложим на клиентите още по-голяма ефективност на разходите.“

 

„Ясно е, че няма универсално решение за всякакви приложения, и с пускането на пазара на новата серия ProStream 2000 вече разполагаме с пълно портфолио от мастиленоструйни преси – както листови, така и ролни – които да отговорят на индивидуалните нужди от печатни приложения и обеми на печат на всякакви традиционни и онлайн доставчици на печатни услуги, производители на книги, доставчици на фотографски печат и на материали за бизнес комуникации. Със своите намалени габарити серията ProStream 2000 предлага рентабилно съотношение цена/производителност за печат върху по-тънки хартии с покритие или без покритие и прави предимствата на ProStream достъпни за по-широк спектър доставчици на печатни услуги. Също така серията ProStream 2000 е рентабилно предложение за печатни центрове за бизнес комуникации, търсещи гъвкаво решение, което ще им позволи да диверсифицират продукцията си с по-висококачествени продукти, отпечатани върху хартии с покритие, или да произвеждат продукти, които преди е трябвало да възлагат на външни изпълнители.“

Серията ProStream 2000 ще дебютира на изложението drupa (28 май – 7 юни 2024 г.), в Дюселдорф, Германия), където участва в демонстрация на живо на производствен процес за разнообразни печатни материали.

Както новата серия ProStream 2000, така и ProStream 3160 се предлагат веднага директно от Canon.

За да научите повече за Canon ProStream 2000, посетете: www.canon-europe.com

За да научите повече за Canon ProStream 3160, посетете: www.canon-europe.com

Източник: Canon Европа

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.