Нова серия печатни машини от Komori

507
Нова серия печатни машини от Komori

Гигантът в производството на печатни машини Komori пуска нова серия самообучаващи се листови преси. От компанията твърдят, че подобренията са по всички компоненти на машините, освен това, при цялостните решения ще се използват роботи за подаване към сгъвачки и гилотини.

Komori плануваха да представят серията Lithrone GX / G advance в B1 формат по време drupa, но те ще показани чрез поредица от видео презентации и уебинари. От Комори твърдят, че драматично са намалили нуждата от контрол чрез използване на функции за самообучение и нова платформа за свързване на печатните системи на високо ниво.

Komori Lithrone GX / G

 

От компанията казват, че новите печатни машини са с подобрени възможности за високоскоростен и продължителен печат, както и за печат при поискване.

Настоящата ситуация е променена за печатна индустрия и Komori са се събразили с това при новата серия печатни машини. Клиентите изискват по-малки тиражи за по-кратко време, както и печат с добавена стойност. Печатарската промишленост е изправена пред важни проблеми като нуждата от повишаване на производителността по време на печат, липсата на достатъчно работна ръка, промени в начина на работа и дигитализицията.

Печатните машини от серията Lithrone GX / G са разработени с основен приоритет да разрешат до по-голяма степен нуждата от висока производителност и улеснена работа на операторите.


 

Komori са повишили колаборацията с облачното решени KP-Connect, което дава възможност за изграждането на умни предприятия, включително с използването и включването на MIS, предпечата и управлението на довършителните процеси. KP-Connect е разработен въз основа на концепцията за свързана автоматизация на Komori. Това дава възможност за по-тесни връзки и оптимизацията между процесите, както и високо ниво на автоматизация с предварителни настройки, базирани на информация от висок клас системи, така че да допринася за подобряване на производителността през целия процес на печат.

Високата степен на автоматизацията, която се предлага от Komori ще включва настройка на сгъвачни машини MBO (собственост на Komori), както и техните гилотини Apressia и друго довършително оборудване. От компанията са разработили система за зареждане в гилотината Apressia CTX 132 без намесата на оператор, докато сгъвачката MBO K8 може да се достави със система за зареждане на палети CoBo Stack, която може да се управлява и настройва спрямо същия работен джоб, който се изпълнява на печатната машина.

Не на последно място от Komori твърдят, че собствениците на новите Lithrone GX / G ще получат значително по-висока възвръщаемост на инвестициите, отколкото при конвенционалните Lithrone. Продажбите на новите печатни машини Lithrone GX40 advance, Lithrone G40 advance, Lithrone GX40RP advance и Lithrone G37P advance ще започнат от 1 октомври.

В България Komori се предлага от Булграфика.

Профил на Булграфика в каталога Полиграфия Инфо.

 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.