Нова технология за печат на стъкло, керамика, пластмаса и метал в Астра Графика

1995
Нова технология за печат на стъкло, керамика, пластмаса и метал в Астра Графика

Астра Графика внедриха наскоро нова технология за печат на стъкло, керамика, пластмаса и метал, с която печатница получава технологично предимство пред конкурентите, а клиентите и още по-високо качество на печат и добри срокове на изпълнение.

Технологията включва специална дозираща система интегрирана в горивна система и предназначена за обработка на заготовките преди печат, както и LED сушилня за полимеризация на LED мастила.

Един от най-важните компоненти е дозиращият модул STS, който е интегриран заедно с горивна система и транспортна лента. Модулът е предназначен да нанася силициево-органично съединение ( PYROSIL®), което изгаряйки (пиролиза) произвежда няколко микронен силикатен слой с висока плътност и високо повърхностно напрежение на мястото на нанасяне. Този процес е от особена важност в последствие за качеството на печата и неговата устойчивост.

Отпечатъкът се нанася върху обработени площи с директна ротационна ситопечатна технология, като тук специалното са мастилата и начина на сушене (полимеризация). Нововъведението на Астра Графика се нарича CYL STATION, което представлява линия за автоматично зареждане/разтоварване и специална камера за полимеризация с UV LED лампи.

 

Предимството от използването на такъв тип печатна технология е мигновеното втвърдяване на мастилата и избягване прегряването на основата, пести се и енергия (LED използва значително по-малко енергия). Освен това, отпечатъкът е много по-детайлен и с по-добро качество, особено при реализирането на микросимволи, тънки линии или детайли. Крайният резултат е постоянен и предвидим за всяка производствена партида благодарение на LED мастилото, което не губи разтворител. LED мастилата също са по-лесни за работа, остават постоянно течни, винаги са готови за печат и не засъхват върху рамката. LED мастилата са успешен заместител на традиционните солвентни мастила и не съдържат VOC (летливи органични съединения).

 

 

Какви са ползите за клиентите на Астра Графика. На първо място е широк спектър материали, върху които може да се печата. Това са PE, PP, PETG, PETA, PVC, PC, PS, стъкло, керамика, анодиран алуминий, метали и други, като фирмата разполага с LED сушилни за ротационни и плоски материали. Технологията е мащабируема и може да се разширява печатаемата площ според изискванията на клиента. Повторяемост на качеството и вида на отпечатъка. Изключителна детайлност и устойчивост на печата, дори при микротекстове. Технологията е подходяща за печат на стъклени и керамични чаши, стъклени и пластмасови опаковки за фармацията и козметиката и мн. др. Процесът е с добра степен на автоматизация, което гарантира разумни срокове на изпълнение.

Още за Астра Графика
Разполага с нова техника спомагаща за висококачествено извършване на ситопечат, 4 цветен тампонен печат, трансферен печат, промишлен печат. Благодарение на добра техника и квалифициран персонал Астра Графика притежава възможност за високо качество, дълги тиражи и разумни срокове.

За поръчки за печат:
София
ул. Илиенско шосе № 8
Тел./Факс: 02/ 936 11 98
Тел.: 0888 324 954
djimi@astragraphica.com
www.astragraphica.com

Вижте още профила на Астра Графика в каталога Полиграфия Инфо
Други публикации за Астра Графика в Printguide

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.