Нова флексопечатна машина, пригодена за българския пазар

667
Нова флексопечатна машина, пригодена за българския пазар

Представяме ви новия Uteco ONYX Go – приложимо за българските печатници напълно автоматизирано решение за печат на къси тиражи с ниски разходи за подготовка!

 

Uteco ONYX Go

В този материал ще видите:

 • Кои са ГЕД и Uteco
 • Как да запълним на производствените нужди
 • Характеристики и спецификации на новия ONYX Go
 • Защо да избера това решение?

Кои са ГЕД и Uteco

Като фирма, която осигурява цялостни печатни решения по целия път на печатното производство заедно с консултация, ноу-хау и поддръжка на печатни процеси от край до край, в ГЕД внедряваме продукти на водещи и стабилни доставчици, както и услуги от нашите обучени специалисти, за да ви гарантираме качествен и непрекъснат печат.

По тази причина при нас можете да намерите и продукти на нашите партньори Uteco, които произвеждат най-голямото портфолио от флексопечатни машини в света. Компанията има дълга история в печата, като днес интегрира някои от най-модерните и иновативните системи и концепции за качествено печатно производство и за управление на бизнеса.

Как да запълним производствените нужди

Нужда от къси тиражи
Вече никак не е рядкост търсенето на къси и много къси тиражи на опаковки и материали. Клиентите търсят начини да създават кратки рекламни или продуктови кампании, което се отразява директно на печатното производството и естеството на работа в много от печатниците. Uteco ONYX Go е флексо печатна машина, която, ще ви позволи да печатате къси и много къси поръчки без да се притеснявате от размерите, качеството или времето за изработка.

Производствено време
Времето за подготовка и влизане в печат може да бъде критично за управление на производството. Ако при една поръчка се получи забавяне, цялата опашка от поръчки трябва да се измести. Това означава, че при пълен капацитет е възможно част от поръчките да преминат на следващия ден – отново трябва да се преправя планът и да се правят размествания. Пълна загуба на време, нали?

С Uteco ONYX GO можете да правите много бърза подготовка и почти мигновени смени на поръчките. Всъщност не вие, а машината прави тези дейности за вас напълно автоматизирано за изключително кратко време.

По-ниски разходи от използвани ресурси ресурси
Наред с това се увеличава търсенето на решения, които намаляват замърсителите и отпадъците в печатницата, които освен екологичните негативи представляват и един значителен финансов разход.

Сега с всяко пускане на новия ONYX Go можете да намалите значително брака и отпадъците от всяка поръчка. Сметнато за цялата година, това се равнява на много интересни спестявания, които е добре да вземете предвид, ако сравнявате печатни машини за вашето производство. Наред с това машината е и една от най-енергийно ефективните на пазара.

 

Uteco ONYX Go

 

Характеристики на новата флексо печатна машина Uteco ONYX Go

Вече споменахме част от най-важните характеристики на машината, но нека ги окомплектоваме в кратък списък с няколко интересни допълнения в най-новата флексо печатна машина Uteco ONYX Go.

1. Печат на къси и много къси тиражи. Без значение дали днес ще получите една или двадесет малки флексо поръчки, ONYX Go може да се справи изключително лесно и ефективно с тях.

2. Висока скорост. Често производителите на машини се фокусират основно върху подобряване скоростта на печат. Е, ще похвалим и новото решение със скорост от 400 метра в минута, което прави машината една от най-бързите печатни машини за къси тиражи на пазара.

Има обаче още няколко скорости, на които е важно да обърнем внимание:

 • Смяна на поръчки с напълно автоматичен натиск и мигновен пасер за по-малко от 3 минути
 • Изключително бърза подготовка на машината – до 55% по-бързо в сравнение с други решения от същия флексо сегмент.

 

3. Нисък брак. Системата Active Start дава възможност на машината да стартира след спиране, така че да намали брака до по-малко от 20 метра материал.

4. Компактност. Машината е с изключително малки размери в най-ниската си конфигурация – дължина / ширина / височина = 10 м / 5 м / 4 м.

5. Автоматизация и спестяване. Вероятно този материал ще стане прекалено дълъг, за да опишем в детайли количеството ползи, които идват с новата флексо печатна машина за къси тиражи на Uteco, но ще наблегнем на основните точки.

 • Система Active Dry – автоматичен контрол на температурата и потока на въздух – намалява разхода на енергия с до 50% спрямо класическите системи.
 • Система Active Ink – автоматичен контрол на налягането и подаването на мастило – намалява разхода на енергия до 60% спрямо класическите системи.
 • Система Dynamic Doctoring – автоматичен ракел за поддържане на ниско ниво на мастила и солвенти.
 • Система Sprint Wash – автоматично измиване за по-малко от 4 минути за пълен цикъл и до 40% спестяване на консумацията на солвент спрямо други системи.

6. Подходяща за българския пазар. В България поръчките са изключително къси по определение поради ограниченията в размерите и количествата на пазара. Едновременно с това всяка поръчка трябва да е добре „изпипана“, изискванията понякога са безкрайни, трябва да е евтино и да е за веднага, а да не говорим за нестандартните поръчки.

Точно тези типични проблеми правят Uteco ONYX Go адекватен и годен метод за решаването им. С нея ще печатате:

 • много къси тиражи;
 • с много малък брак за подготовка;
 • с много бърза и евтина настройка на машината.

 

Uteco ONYX Go

 

Защо да избера това решение?

Фирма ГЕД работи с цел дългосрочна и постоянна поддръжка на продадените от нас системи, за да съдействаме на българските печатници да намалят производствените си проблеми и да работят с непрекъснати, постоянни и сигурни процеси, които ще им гарантират не само печалба, но и спокойно производство и плавен растеж.

Наред с това като фирма с изключително много опит в създаването на решения за флексо печат, можете да сте сигурни, че Uteco ще ви осигурят стабилност и качествено производство, с което можете да печелите.

В съвместната работа с професионално обучените специалисти на ГЕД и Uteco можете да разговаряте с реални хора, които ще ви насочат към правилното за вас решение и ще ви съдействат за неговата качествена инсталация, плавна работа и дълготрайна поддръжка.

Разгледайте машината или изпратете запитване към ГЕД:

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.