Нова флексопечатна секция към дигиталните машини AccurioLabel

236
Нова флексопечатна секция към дигиталните машини AccurioLabel

Konica Minolta обяви пускането на нова опционална флексопечатна секция за своите дигитални печатни машини AccurioLabel, за да позволи вградената възможност за печат на бяло и други цветове. Допълнителният модул е представен за първи път по време на Labelexpo преди малко повече от година и ще позволи на производителите на етикети да подобрят своите дигитални решения.

 

Флексопечатната секция за етикети

Флексопечатната секция е разработена с производствения партньор на Konica Minolta в Европа, датската компания Grafisk Maskinfabrik A/S (GM) и ще може да бъде добавена към оригиналните тонербазирани дигитални печатни машини за етикети на Konica MinoltaAccurioLabel 190 или AccurioLabel 230 (пусната на пазара септември миналата година).

След успешни изпитания, новата флексо-секция вече се предлага и в търговската мрежа.  Тя е насочена към производители на етикети, които търсят цялостно хибридно решение, което да допълни системите за дигитален печат от висок клас.

AccurioLabel Flexo използва стандартни флексопечатни мастила. В комбинация с вече наличния комплект от сензори осигуряващи надпечата, модула осигурява отлична регистрирация на надпечат на бял или друг цвят, който ще отвори врати за по-широк спектър от приложения, като печат върху прозрачни основи например.

Флексопечатната секция се състои от развиващ механизъм, водач, флексопечатна станция, UV система за фиксиране, NIP на изхода и сензорен контролен панел. Новият флексопечатен модул е гладко интегриран в оперативната концепция на AccurioLabel, за да запази лекотата на използване на системата.

Всички дигитални печатни машини AccurioLabel могат да се възползват от софтуера AccurioPro Label Impose, който работи безпроблемно и осигурява оптимизирана употреба на медии, избягвайки потенциални загуби на материали за производството на етикети. Лесният за използване софтуер позволява на операторите да се справят с много задачи за предпечат от една централна контролна станция.

Едоардо КотичиниЕдоардо Котичини, ръководител на екип Индустриален печат, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH

„Пазарът на печат на етикети се счита за един от основните пазарни сегменти, които ще се разрастват в бъдеще. И само тази година почти половината от инсталациите на преси за тясноформатен печат на уеб етикети ще бъдат дигитални.
Представянето на новата ни опционална флексопечатна секция е нов начин за разглеждане на хибридната технология.

Опитваме се да уловим пазарните изисквания и с нетърпение очакваме бъдещото нарастване на пазарния ни дял в етикетния пазар – пазар, на който навлязохме едва преди пет години, но вече сме продали над 500 машини за етикети и индустриален печат като цяло. Работейки в тясно сътрудничество с нашите клиенти , следвайки партньорския подход, ние ще им помогнем да преоткрият съществуващите възможности. Походът на дигиталното производство е неудържим.“

 

Източник: Коника Минолта

Интернет портал за печатни технологии.