Нови дигитални машини B2 формат на Canon

610
Нови дигитални машини B2 формат на Canon

Canon обявява разширяване на своето портфолио от мастиленоструйни преси с новата B2 дигитална преса varioPRESS iV7 за форматирана хартия

VarioPRESS iV7 може да отпечатва 8700 листа B2 4/0 на час върху носители с покритие и без покритие с грамаж до 450 g/m2.

С капацитет до 4,5 милиона B2 изображения на месец varioPRESS iV7 има за цел да дефинира нов стандарт в сегмента на цифровия печат във формат B2.

С размер на листа до 750 x 614 mm varioPRESS iV7 предлага производствени възможности за формат B2+.

Canon обяви разширяване на своето портфолио и навлизане на пазара на листови мастиленоструйни преси за формат B2, представяйки модела varioPRESS iV7 – нова мастиленоструйна печатна преса със скорост 8700 листа B2 4/0 на час (4350 листа B2 4/4 на час). Отпечатвайки до 4,5 милиона B2 изображения на месец при денонощна работа 6 дни в седмицата (24/6), varioPRESS iV7 е създадена да дефинира нов стандарт в сегмента на дигиталните преси за формат B2 с изключителна комбинация от високо качество, несравнима производителност и поддръжка на разнообразни печатни носители. Базирана на комбинация от иновативни и доказани технологии на Canon и разработена като нова платформа специално за изискванията на пазара на печатни продукти с формат B2, пресата varioPRESS iV7 ще позволи на доставчиците на печатни продукти да мигрират задачи от дигитален печат и малки тиражи от офсетов печат. Посетителите на щанда на Canon в зала 8a на изложението drupa ще се запознаят с varioPRESS iV7 чрез интерактивна анимация и изложени мостри. Първите инсталации на пресата в региона на Европа, Близкия изток и Африка ще бъдат изпълнени през втората половина на 2025 г.

Възползвайки се от успеха и доказаната технология на дигиталните листови мастиленоструйни преси varioPRINT iX3200/2100 B3, новата Canon varioPRESS iV7 е проектирана да отговори на нарастващите нужди на доставчиците на печатни услуги (PSP), онлайн и издателските печатници и производителите на книги. Изключителното качество на печат, производителността и поддръжката на разнообразни печатни носители, с които се отличава моделът, ще позволят на тези печатни бизнеси да изпълняват поръчки в съкратени срокове и да отпечатват по-малки тиражи и повече задачи, включително повече луксозни печатни продукти. VarioPRESS iV7 ще се присъедини към новия модел varioPRINT iX1700 и пазарния лидер varioPRINT iX3200/2100, за да разшири портфолиото от листови мастиленоструйни машини на Canon, което да служи на по-голям брой доставчици на печатни услуги и да осигурява по-широка гама от печатни продукти с месечни обеми от 300 000 A4 разпечатки до 4,5 милиона B2 разпечатки.

Несравнима производителност

Отпечатвайки до 8700 B2 4/0 листа на час независимо от грамажа на хартията, varioPRESS iV7 осигурява непрекъсната промишлена производителност с минимална намеса на оператора, тъй като печатащата глава и контролът на качеството на изображенията са автоматизирани и мастилото може да се зарежда без спиране на печатния процес. Ето защо varioPRESS iV7 позволява на клиентите лесно да се справят с взискателни споразумения за печатни услуги и съкратени срокове за изпълнение, като същевременно увеличават производствения капацитет, намаляват разходите и повишават ефективността. Идеален за печат в малки тиражи при съкратени срокове, моделът също така позволява на доставчиците на печатни услуги да помогнат на клиентите си да намалят презапасяването с отпечатани материали и складовите наличности.

Работа с разнообразни печатни носители

С размер на листа до 750 x 614 mm varioPRESS iV7 предлага производствени възможности за формат B2+. Това позволява рентабилно производство на широка гама печатни продукти – от списания, каталози, книги и маркетингови материали до директна поща, пощенски картички и визитни картички. Със своя прав и плосък път за подаване на хартията и иновативен процес на фиксиране в две стъпки, пресата поддържа широка гама от носители с покритие и без покритие с грамаж до 450 g/m2, включително някои картони, и може да печата върху дебели хартии с максималната си скорост за безпроблемно и високоскоростно производство на луксозни печатни продукти. В комбинация с иновациите в системата за работа с печатни носители, пресата се отличава с надеждна технология за подаване и стековане, която допълнително подобрява експлоатацията и непрекъснатото производство. VarioPRESS iV7 е оборудвана и с доказания двустъпков процес на сушене и фиксиране на Canon, който намалява деформирането и повишава издръжливостта на отпечатаното изображение.

Привличащо окото качество

VarioPRESS iV7 използва иновативни 1200 dpi печатащи глави и полимерни пигментни мастила на водна основа, които, комбинирани с кондициониращата течност ColorGrip на Canon, създават наситени цветове, фин текст и прецизни детайли на линиите. Също така многостепенната модулация на размера на капката позволява използване на различни размери на капките, осигурявайки високо качество на печат и отлична ефективност на мастилата. Така клиентите могат да отпечатват висококачествени печатни продукти от първия път с висока прецизност и скорост, неизменно качество на цветовете и по-малко похабяване на консумативи, повишавайки своята ефективност и намалявайки общите производствени разходи.

Дженифър Колочек, старши директор маркетинг и иновации, производствен печат в Canon EMEA, коментира: „Canon стои начело на еволюцията на производствените мастиленоструйни принтери вече повече от 15 години, като помага на своите клиенти по целия свят да се справят със своите задачи и трупа богат опит в успешната подкрепа на доставчиците на печатни услуги в процеса на дигитализация. С голяма глобална база от инсталирани ролни и листови мастиленоструйни преси, ние натрупахме богат експертен опит, който вложихме в разработването на листовата преса varioPRESS iV7 за формат B2, за да осигурим решение за производствените предизвикателства на доставчиците на печатни услуги и да разширим още повече възможните приложения. В частност се стремим да помогнем на доставчиците на печатни услуги да прехвърлят по-трудоемките малки тиражи, които понастоящем се отпечатват на офсетови преси, към най-продуктивната листова мастиленоструйна машина на пазара, без да е необходимо да променят настройките за хартиите или за подвързването, тъй като форматът B2 се запазва.

„Чрез новата varioPRESS iV7, която се присъединява към varioPRINT iX1700 и iX3200, които също показваме на изложението drupa, правим листовия мастиленоструен печат привлекателно решение за задачи с ниски обеми от 300 000 A4 изображения на месец до 4,5 милиона B2 изображения на месец. И постигаме това, като същевременно предоставяме ненадмината комбинация от качество на печат, производителност, надеждност и гъвкавост за работа с хартии заедно с цифровите предимства на печата на променливи данни и печата по заявка. Доставчиците на печатни услуги, които търсят най-добрата B2 листова преса, трябва много внимателно да се вгледат в новата Canon varioPRESS iV7.”

За да научат повече за varioPRESS iV7, посетителите на drupa могат да разгледат зоната за производствен печат на щанда на Canon в зала 8a. Други заинтересовани страни трябва да се абонират за повече информация чрез: www.canon-europe.com/business/products/production-printers/digital-presses/variopress-iv7/

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.