Нови Metal Deco библиотеки за PantoneLIVE от X-Rite, Pantone и Sun Chemical

678
Нови Metal Deco библиотеки за PantoneLIVE от X-Rite, Pantone и Sun Chemical

С помощта на новите Metal Deco, представени на Labelexpo Europe, производителите на напитки могат да поставят реалистични изисквания за възпроизвеждането на цветовете върху алуминиеви кенове от две части.

 

Metal Deco библиотеки за PantoneLIVEX-Rite, Pantone LLC, и Sun Chemical представиха две нови Metal Deco цветови библиотеки за облачната цифрова система за стандартизиране на цветовете PantoneLIVE. Новите библиотеки включват над 4000 нови цвята Те помагат на производителите на напитки да поставят реалистични очаквания към цветовъзпроизвеждането при печат на Pantone цветове върху алуминиеви кенове.

Metal Deco  библиотеките са налични през облачното решение на абонаментен принцип PantoneLIVE. Те осигуряват постижими и реалистични цели, които позволяват на производителите на кенове да се справят с предизвикателствата на прилагане на Pantone цветове директно върху отразяващата повърхност на кеновете за напитки. Библиотеките са разработени чрез улавяне на най-близкото съответствие до цвета от Pantone Matching System, което може да бъде постигнато чрез нанасяне на Metal Deco мастило върху алуминия с гланцово лаково покритие. Библиотеките включват прозрачна и непрозрачна версия.

„Да предложим одобрени от Pantone цветове върху кен за напитка е прецедент за индустрията,“ каза Inaki Llona, директор за Metal Deco мастилата, Sun Chemical. „Процесът на одобрение на цвета сега е съвсем лесен – достатъчно е да изберете нужния Pantone цвят в PantoneLIVE. Без повече гадаене, забавяне заради избора на мастила, излишни стъпки  и разочарования по време на производството на нов дизайн. Потребителите спокойно могат да знаят, че тиражите ще отговарят на Pantone стандарта.”

Източник: xrite.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.