Ново портфолио от широкоформатни латексни принтери на HP

280
Ново портфолио от широкоформатни латексни принтери на HP

HP Inc. представя гама от нови широкоформатни решения с латексова технология на печат и дава възможност на доставчиците на печатни услуги да разнообразят своите печатни приложения, за да отговорят на все по-предизвикателните нужди на клиентите. След една година затишие на бизнеса в широкоформатната индустрия, серията HP Latex 700 и 800 предлага набор от функции, които позволяват на печатарите да бъдат по-гъвкави, да се справят с амбициозни проекти и да поемат проекти с висока добавена стойност. Новото портфолио осигурява много по-бърз работен процес, който помага да се спазват лесно крайните срокове, като същевременно го прави с висока ресурсна ефективност.

 

HP Latex 700 и 800

 

 

Нововъведения в портфолиото на HP:

  • Ненадминати яркост на цветовете и ослепително бяло: съчетава най-новото поколение латексови мастила на HP и най-бялото бяло мастило, предлагано на пазара, без пожълтяване в течение на времето;
  • Висока производителност: HP Latex 700/800 series позволява на доставчиците на печат (PSP) да увеличат производителността с до 50% спрямо предишните модели на HP, благодарение на много по-високата скорост за печат;
  • Висока ресурсна ефективност: Използването на латексни мастила в картонени боксове от HP Eкo Кaртон намалява емисиите на въглерод с 60% и използването на пластмаса с 80%;
  • HP Latex „Print and Cut Plus“: Обновеното решение HP Print and Cut Plus позволява по-лесно да се идентифицират и режат изображенията за печат с голяма прецизност, благодарение на подобрена система за оптично позициониране;
  • Обновена серия HP PageWide XL: HP също пуска ново портфолио на HP PageWide XL с усъвършенствани работни процеси и функции за сигурност.

 

 

Печат с бяло мастило
Новата серия HP Latex се състои от четири устройства – HP Latex 700 и 800, и HP Latex 700W и 800W, които предлагат възможност за печат с бяло мастило за първи път в тази категория принтери. Това е най-бялото бяло мастило на пазара, което не пожълтява с течение на времето и позволява да се създават по-чисти контури, и да се добави повече контраст.

НР Еко картон
Обновени са печатащите глави, които са с повече дюзи и постигат скорости на печат до 36 м2 / ч. Това позволяват на новите HP Latex 800 и 800W да достигнат с до 50% по-високи нива на производителност в сравнение с предишните модели на HP. Отпечатаните изображенията и текст в новата серия 700/800 са с по-ярки цветове и по-фини детайли, дори при по-високи скорости на печат. По отношение на работата с принтера, софтуера HP PrintOS позволява на потребителя да наблюдава и контролира своите принтери практически от всякъде, използвайки облачен интерфейс.

 

НР Еко картон

 

Последните изследвания на HP разкриват, че 85% от използващите широкоформатни принтери сега изискват продукти и практики, които са с висока ресурсна ефективност и отговарящи на еко нормите. За да отговорят на това изискване, новите продукти реализирани с латексова печатна технология продължават да надграждат дълготрайния ангажимент на HP за безопасност на печат. И четирите устройства от серията HP Latex 700 и 800 използват HP Eco Carton – опаковка за мастила, изработена от картон, която намалява количеството на използваната пластмаса с 80%. Мастилата на HP на водна основа също са по-благоприятни за околната среда.

Подобрен HP Latex Print and Cut Plus
HP представи и актуализирано портфолио от Print & Cut, което е напълно съвместимо със серията Latex 700 и 800. Печатните машини са оборудвани с най-новия RIP и с изцяло нови режещи по контур устройства, като работата с тях е по-лесна и интуитивна от всякога при печата на знаци и печатни приложения за декор.

Обновените функции включват оптимизирана прецизност на рязането, чрез подобрената системата за оптично позициониране (OPOS). Като част от това подобрение, режещата машина на HP отчита черните вътрешни линии по време на процеса на рязане и извършва допълнителни измервания, подпомогнати от новите баркодове на HP, разположени на листа за печат, за разчитане на изображението. Рязането с новите Latex 64 и 54 Plus е подобрено и с по-висока притискаща сила на режещия инструмент до 600 gr. Това дава възможност с помощта на необходимия по-висок натиск да се постигне прецизност при рязането и работа с медии с по-голяма дебелина.

 

HP Latex 700 и 800

 

Цветният интерфейс за управление със сензорен екран е изключително удобен за потребителя и включва подобрено меню, което прави цялото решение много по-лесно за работа. Кошът за медията също се отличава с изискан дизайн и сега заема по-малко място в сгънато състояние, което позволява да се използва по-добре пространството.

 

Мираж ГрупПовече информация за новата серия на HP можете да потърсите при Мираж Груп:

тел.: 0885 188 868
 
Профил на Мираж Груп в каталога Полиграфия Инфо

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.