Нов дистрибутор на пенокартоните от серията Kapa на 3A Composites

352
Нов дистрибутор на пенокартоните от серията Kapa на 3A Composites

FACTOR.BG е новия дистрибутор на KAPA®fix и всички продукти от серията Kapa на 3A Composites за България.

Българските фотографи, дизайнери, сайнмейкъри, проектанти и крафтъри вече имат възможността да материализират идеите си върху най-добрия материал.

 

пенокартони KAPA

 

KAPAВ продуктовата линия Kapa има различни видове пенокартони, всеки със специфично предназначение, a производствената програма включва множество формати и дебелини от всеки материал.

FACTOR.BG ще представи един след друг всички продукти – KAPA®line, KAPA®bright, KAPA®plast, KAPA®tex, KAPA®graph, KAPA®mount и, естествено – KAPA®fix!

 3A CompositesKAPA®fix е водещият продукт в световен мащаб, превърнал се в стандарт в професионалните среди и в нарицателно за висококачествен самозалепващ пенокартон. Произвежда се в Германия, в заводът на 3A Composites в Osnabrück, както и останалите Kapa продукти.

Пенокартонът е със сърцевина от полиуретан, за разлика от всички други марки на пазара, което обуславя редица предимства – по-лесна обработка, чисто срязване без трошене, повишена дълготрайност и дори възможност да се използва на открито, за краткосрочни приложения. Освен картонените слоеве, от двете страни има и слой от алуминиево фолио, което осигурява стабилност на размерите, голяма здравина и гладкост, и най-важното – не допуска влагата от въздуха да проникне в дълбочина и да предизвика огъване на материала – един особено дразнещ проблем при използването на пенокартон, като основа за каширане на фотографии или други произведения на изкуството, предназначени за изложба или окачване на стена.

Плоскостите KAPA®fix – 1 и KAPA®fix – 2 имат и самозалепващо покритие от едната или двете страни, съответно. Лепилото е изключително силно и не се втвърдява с времето.

 

пенокартони Kapa

 

Материалът (включително самозалепващият слой) е сертифициран като ACID-FREE и може да се използва дори за основа за каширане на текстурни артистични хартии, от класата на Hahnemuehle.
Това позволява големи артистични изображения да бъдат експонирани елегантно, без рамка, само с помощта на специални метални закачалки, които се монтират с притискане към задната страна на панела.
Разбира се, кашираното изображение може да се постави и в рамка, със или без стъкло.

 

 

Приложенията на KapaFix са много – изложбени щандове, POS дисплеи, постери, висящи обозначения, макети на продукти или сгради, витрини на магазини, музейни и галерийни експозиции, пъзели и много други.

Първите количества пенокартон KAPA®fix – 1 (едностранно лепящ) вече са налични за продажба в склада на FACTOR.BG, в размери 70х100 см и 100х140 см, с дебелини 3 мм и 5 мм.

В следващите дни ще бъдат налични и редица стандартни малки формати – А4, А3, А3+ и А2, а впоследствие и други размери, според нуждите на потребителите.

За повече информация и цени, следете сайта на FACTOR.BG

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.