Новият спектрофотометър X-Rite eXact 2

318
Новият спектрофотометър X-Rite eXact 2

X-Rite eXact 2 е следващо поколение спектрофотометър с вградена камера за позициониране на уреда. Заедно с уреда производителят представя нова цяла и завършена екосистема от свързани софтуери, включително Ink Formulation, ColorCert, PantoneLIVE и X-Rite Link.

 

X-Rite eXact 2

X-Rite представя изцяло новият уред X-Rite eXact 2 с идеята да обедини много на брой процеси, които до момента се извършват на различни работни места в един универсален и достъпен пакет за всички фирми и печатници, които работят с мастила и цветове.

eXact 2 използва първа по рода си патентована Mantis система за видео позициониране и в комбинация с изцяло новия интерфейс, създаден на принципна “достъп до всичко с два клика или по-малко” получавате един изцяло завършен инструмент, с който можете да намалите времето за измерване и контрол почти два пъти в сравнение дори с други уреди на компанията.

Уредът е създаден, за да е много повече от инструмент, който се използва за измервания на спот цветове. eXact 2 е в центъра на едно цялостно решение за всяка печатница независимо от нейния размер и е лесно за използване швейцарско ножче за всички нужди.

Изпрати запитване към ГЕД за X-Rite eXact 2

 

Нови конфигурации и модели eXact 2

Както своя предшественик eXact 2 също се предлага в няколко вариации, които отговарят на различните нужди на пазара. eXact 2 се предлага само като спектрофотометър, а ако имате нужда от денситометър, eXact 1 остава водещият продукт в портфолиото на X-Rite.

eXact 2 се предлага в три конфигурации на спектрофотометър

 1. eXact 2 – спектрофотометър за хартия, велпапе, картон и подобни материали
 2. eXact 2 XP – за работа с фолиа, ламинати и други уникални ламинати при които посоката на екструзия може да създаде интерференция със стандартния модел уред
 3. И изцяло новата концепция eXact 2 Plus – който комбинира в себе си както стандартен, така и XP вариант и може да измерва допълнителни цветови параметри като:

a. метамеризъм
b. прозрачност
c. относителна сила на цветовете

Закупуването на eXact 2 Plus включва една година безплатен абонамент за PantoneLive.

 

X-Rite eXact 2

Какви са новите функции на eXact 2

eXact 2 е изцяло ново поколение уред, който е създаден на база на изключителния успех на предишния eXact. Вслушвайки се в обратната връзка на клиентите и промяната в нуждите на пазара, X-Rite създават това изключително удобно и многофункционално решение.

На база на това получавате не просто фейслифт на съществуващ уред, а една изцяло нова, модерна концепция и база за развитие на цялостен подход в управлението и контрола на цветовете.

 • Подобрена технология за измерване от най-висок клас, базирана на най-новите хардуерни, софтуерни разработки и математически модели
 • Интелигентен екран с 30% по-голяма площ и изключителна чувствителност на допир
 • Близо два пъти по-висока скорост на измерване
 • Вградена патентована система Mantis – видео технология за точно позициониране на уреда с която виждате точно какво ще измервате. По този начин можете да сте сигурни в позиционирането на уреда, дори когато измервате много малки пачове.
 • Измерване без контакт – за по-бързо измерване, което защитава както уреда, така и печатния материал от надраскване
 • Вградена дигитална лупа – с възможност за запазване на изображенията които измервате с уреда
 • Нов WiFi модул – за директна връзка със вашите системи и възможност за работа в реално време с различни софтуери
 • Вградена Scan функция – вече няма нужда да избирате дали вашият уред да има опция за измерване на скали без спиране. Уредът идва с вградени колелца и опцията Scan е отключена по определение във всички модели

Втора серия на популярния уред също така идва с редица подобрения и интеграции, всяка от които заслужава собствена презентация заради огромните възможности и ползи, които дава.

Интеграция с X-Rite ColorCert, която позволява задачите да се визуализират директно на уреда, което помага за много по-точната работа на операторите и директната връзка между всяко измерване и конкретна поръчка.

 • Нов модел eXact 2 Plus който е универсален и може да се използва както за измерване на хартия, така и на прозрачни материали.
 • My Tool – нова вградена функция за стаите за формулиране на мастила, която ви помага много по-бързо и лесно да формулирате мастила като виждате резултатите директно на екрана на уреда.
 • По-добра интеграция с InkFormulation – ви дава възможност да формулирате мастила с много по-малко тестове и отпечатъци.
 • По-добра интеграция с Pantone LIVE – можете да сваляте solids, neons, и pastels директно на уреда, както и да свържете своя лиценз и да получите цветови цели на хиляди цветове отпечатани върху различни материали.

В допълнение уредът има изцяло нова докинг станция с вградена калибрационна плочка. Това ви гарантира качеството на измерванията, както и дава възможност да калибрирате няколко уреда на една докинг станция. Включва последно поколение безжично зареждане, за да се намали натрупването на кабели и възможността те да се закачат по време на работа.

Видео технологията за позициониране Mantis е в основата на eXact 2

eXact 2 е първият и единствен спектрофотометър, който предоставя възможност за позициониране използвайки видео технология от много висок клас. Тази технология използва камера с висока резолюция и 30% по-голям дисплей, което помага на операторите да намерят много по-лесно мястото, което трябва да измерят. Операторът може да увеличава и дори да снима и запази всеки цветови пач или точка, които да разгледа в детайли на уреда или директно на компютър.

Съвсем естествено уредът може да се използва и като дигитална лупа, с която да се запазва изображения на печатни елементи и артефакти и да се инспектират директно на големия екран на уреда или на компютър. Функцията е идеална за производствени помещения и също така за създаване на библиотека с измервания за качествен контрол.

eXact 2 става част от вашия работен поток без никакви пречки

Уредът има вграден WiFi модул и може безпроблемно да се свърже директно с решенията на X-Rite за контрол, измерване и формулиране. Самият уред поддържа всички основни цветови стандарти като G7, PSO и Japan Color. Връзката между всички софтуери и работата с общи стандарти в реално време намалява времето за обработка на измервания и вземане на решения значително и гарантира качество и стандартизация на всички етапи на производството.

С eXact 2 можете да управлявате вашия цветови поток директно от уреда и да стартирате цели процеси без да трябва да изчаквате да свържете уреда с компютър.

Също така можете да използвате уреда изцяло в реално време и да го управлявате от удобството на лаптоп или компютър близо до производството.

Уредът е първият, който интегрира в дълбочина цялата екосистема от софтуери като:

 • InkFormulation – софтуер, с който можете да формулирате собствени цветове по готова цветова система като Pantone или по цветови цели
 • ColorCert – лесен за използване и в същото време много функционален софтуер за контрол на цветовете и качеството на печат
 • PantoneLIVE – библиотека с дигитални цветови стандарти, както и възможности за споделяне на къстъм клиентски библиотеки
 • NetProfiler – софтуер за калибрация и оптимизация на работата на уредите
 • X-Rite Link – изцяло нова софтуерна платформа за управление на уредите и следене на тяхното състояние

 

X-Rite eXact 2

 

Ергономичен дизайн и интелигентен интерфейс правят уреда достъпен за всички етапи на производството

X-Rite eXact 2 има изцяло нов накланящ се екран чувствителен на докосване и изцяло ново меню, създадено така, че всичко да е достъпно с два клика или по-малко.

Измерванията са изцяло безконтактни, което ви гарантира от една страна, че уредът няма да се надраска или повреди, а от друга, че по време на измерването няма да има надраскване на печатните елементи, които измервате.

Кога ще е наличен X-Rite eXact 2 и как можете да го закупите

X-Rite eXact 2 вече е на пазара и може да бъде закупен безпроблемно. Единственото, което трябва да направите е да се свържете с ГЕД, за да можем да изберем най-добрата конфигурация от която имате нужда, правилната апертура на уреда и още няколко технически елемента.

Освен много добрата цена, на която се позиционира eXact 2 спрямо всички други уреди от портфолиото на компанията имате възможност също така да се възползвате от следните неща:

 • Възможност за изплащане на стар уред за измерване при закупуване на нов – можете да се възползвате от изкупуване на вашия стар уред, ако вземете нов уред на X-Rite и върнете вашия съществуващ уред. Сумата за изкупуване зависи от датата на производство на стария ви уред, като групирането е на уреди до 5 годишна възраст и такива над 5 годишна възраст.
  • Максималната отстъпка може да достигне до 1340 евро
  • Важи за определени модели уреди с марка X-Rite или GretagMacbeth, Ihara, Techkon и KonicaMinolta
  • За да разберете дали вашият уред се квалифицира за тази програма, трябва да ни изпратите информация за него, сериен номер и какво е неговото състояние
 • Възможност за закупуване на покритие – можете да закупите допълнително покритие на вашия уред, с който да получите ремонт и заместващ уред дори ако вашият нов уред се счупи заради изпускане или удар.
 • Специални цени за първите три поръчки на eXact 2! – ГЕД има одобрени специални цени за първите три поръчки на уред X-Rite eXact 2.

 

Изпрати запитване към ГЕД

За контакт с ГЕД
Уебсайт: printing.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

За X-Rite
X-Rite и Pantone са водещите компании в разработката на системи и цялостни решение за контрол и управление на цветовите. В своето портфолио компаниите предлагат редица продукти, а цялостно създават цветови работен поток за всяко приложение или размер компания, която иска да премине от субективна работа с цветове към обективно измерване и работа с данни.

За ГЕД
ГЕД е утвърден доставчик на решения за контрол, управление и комуникация на цвета, като в своето портфолио предлага продукти и услуги за цялостен цветови работен поток. Печатниците от България независимо от своя размер, основна дейност или печатна технология могат да намерят подходящо решение за своите нужди и да преследват своите цели със спокойствие, че могат да разчитат на водещи решения и дългогодишен опит.

Условия на специалните предложения
Обявените цени и промоции са предоставени от доставчика и са валидни в момента на публикуването на статията. В случай, че не са обвързани с дати е възможно те да не са валидни или да са изчерпани към момента на вашето запитване или поръчка, за което ще бъдете информирани. Промоциите са валидни само за юридически лица, регистрирани в България и не могат да бъдат комбинирани с други промоции.

Промоцията за замяна на стар уред важи само за определени модели уреди в добро състояние и се получава като обратно плащане след поръчка на нов уред и връщане на стария на доставчика. Получаването на сумата зависи от приемането на стария уред от доставчика и ГЕД не носи отговорност в случай, че това не се случи. Промоцията е лимитирана за връщане на един уред за всяка една покупка на нов уред – не е възможно да се върнат два или повече уреда срещу закупуването на един нов. Важи за всички уреди закупени до 31 декември 2022. Всички стари уреди трябва да бъдат върнати до 30 март 2023. Всеки клиент ще бъде уведомен при поръчка дали може да се възползва от нея към момента на поръчка. Максималната сума на промоцията може да бъде достигната при закупуване на нов уред, закупуване на покритие и връщане на одобрен уред. Тази промоция може да се отмени от доставчика по всяко време без предупреждение.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.