Печатница инвестира в дигитална машина за етикети

223
Печатница инвестира в дигитална машина за етикети

Британската компания Daymark, базирана в Worcestershire инвестира в две нови машини за печат на етикети на Mark Andy, едната от които дигитална.

Daymark Labels е поредната фирма, която инвестира в оборудване за дигитален печат, наред с конвенционалния флексопечат. Влиянието, което е оказала дигиталната машина Mark Andy Digital Pro 3 веднага след инсталацията е голямо. Генералния директор на печатницата Кевин Палмър е споделил, че не знае как са се справяли до сега без тази машина и че са успели да съкратят времето за производството на една стандартна поръчка от три дни до една работна смяна.

 

Daymark Labels

Digital Pro 3 работи със скорост 23,4 м/мин, като в основата си е тонерна дигитална машина на Konica Minolta, осигуряваща печат с резолюция 1200 dpi. Печатната машина може да включва допълнителни флексопечатни и други вградени довършителни модули.

Digital Pro 3
Инсталирането на дигиталната машина е придружено и с пристигането във фирмата и на нова флексопечатната Evolution E5 на Mark Andy. Тя има осем печатни секции и е първата в Обединеното кралство, която е оборудвана със систематa за UV сушене LeoLED на GEW. Флексопечатната машина използва серво двигатели за намаляване на времето за настройка и според Палмър е „перфектната операторска преса“.

 

Evolution E5 на Mark Andy

Управляващият директор на компанията Джон Бърд, чийто баща Джон е стартирал бизнеса през 1974 г. казва: „От известно време разглеждахме цифровите технологии на пазара, опитвайки се да предложим най-доброто решение за специфичните изисквания на нашите клиенти. След това дойде Covid и плановете бяха отложени, до момента в който можем да видим как нещата започнаха да се подреждат.“

 

 

Това, че Mark Andy могат да доставят и двете технологии, е наклонило решението в тяхна полза. Те улесняват живота на печатаря на етикети, точно както той има за цел да улесни живота на своите клиенти. Сега целта е да се разширят в храните, напитките, както и във фармацевтичните продукти, с послание за въздействието върху околната среда. „Ние се стремим да направим живота възможно най-лесен за нашите клиенти и го правим с мисъл за екологията“, казва Бърд.

Източник: printbusiness.co.uk

Оторизиран представител на Mark Andy за България е:

Графтек ООД
Търговия и сервиз на оборудване за отпечатване и довършителни операции на самозалепващи етикети на ролка. Машини за дигитален печат на велпапе.
гр. София
ул. Охрид 53
Тел.: 0882/ 447 006
office@labelstech.com
www.labelstech.com

Интернет портал за печатни технологии.