Как печатницата Urlichs&Pape увеличи клиентите си с OKI Pro1050?

547
Как печатницата Urlichs&Pape увеличи клиентите си с OKI Pro1050?

OKI Pro1050

 

Urlichs & PapeUrlichs & Pape е основана през 1928г и базирана в Аахен, Германия. Тя е семейна компания, предлагаща печатарски услуги. Фирмата има дългогодишен опит в класическия офсетов печат, печат на книги и специализира в производството и последваща обработка на етикети. Urlichs & Pape редовно инвестира в нови технологии за печат и обработка на своите фирмени помещения с размер 300m2, за да задоволи нуждите на клиентите и бизнеса си.

Предизвикателството
Семейният печатарски бизнес, Urlichs & Pape, се занимава с производството и по-нататъшната обработка на етикети. Процесът включва номериране, перфориране, релефен печат, щанцоване, нарязване и ламиниране.

Няколко десетилетия компанията бележи успех в отпечатването на класически етикети върху листи, използвайки офсетова, гумирана и лепилна хартия. Двамата управляващи директори на Urlichs & Pape, Улрих Петерс и Волфганг Хогард, добавиха производството на етикети на ролки с помощта на термотрансферен принтер. Печатат се етикети само с черен цвят, които са предварително перфорирани в няколко варианта.

Все повече и повече клиенти постепенно се оттеглиха и преминаха към собствено независимо производство на етикети. Това накара Urlichs & Pape да потърсят решение, което да позволи на компанията да отпечатва и предлага цветни самозалепващи етикети.

 

Улрих Петерс и Волфганг Хогард, управители Urlichs & Pape
Улрих Петерс и Волфганг Хогард, управители на Urlichs & Pape

Решението
Подробна пазарна оценка показа, че сегментът за печат на етикети има голям потенциал. След като потърсиха подходящо оборудване, Urlichs & Pape избраха петцветния цифров LED принтер за етикети OKI Pro1050 със системата за довършителни работи UniNet iColor LF700+. Комбинацията от двете устройства позволява на компанията да отпечатва висококачествени цветни етикети и ефективно да извършва по-нататъшната обработка.

 

 

 

„OKI Pro1050 е много добре проектирана система, която в комбинация с UniNet гарантира безпроблемно и бързо производство с отлично качество“
Улрих Петерс, управляващ директор на Urlichs & Pape

 

„Ролките със съответните видове медии могат да се сменят много бързо, а консумативите имат голям капацитет.“

 

Новият принтер бе инсталиран от Faber, Партньорът на Urlichs & Pape. Екипът на Faber се справи с подготовката и обучението на място. Въпреки това, според Питърс, не е било необходимо много обучение:

 

„Решението OKI Pro1050 е лесно за използване и разполага с опростена процедура за промяна на формат и медия, което означава, че можете да започнете следващата задача само след три минути. Тъй като вече бях запознат с Illustrator и InDesign, бях готов да използвам новата система само след два дни обучение.“, допълни Питърс

 

Urlichs & Pape вече могат да печатат върху широка гама медии, включително хартия без покритие, гланц и релефна, както и синтетични материали с различни субстрати, включително прозрачни, непрозрачни, бели или цветни.

Опцията за бяло като пети цвят дава на печатарския бизнес по-голяма гъвкавост при дизайна на отпечатаните етикети. Бялото може да се използва като фон върху прозрачни основи или за създаване на нови необикновени дизайни върху цветни или метализирани материали.

 

„Огромното предимство на това решение е, че отсега нататък вече не трябва да купуваме готови материали или инструменти за щанцоване. За индивидуалните формати на съответните етикети вече мога лесно да създам линия за изрязване за плъзгащия нож на финишера, матрицата се отстранява и продуктът се изрязва и навива, преминавайки от три ролки към една. Поръчката е готова за изпращане преди да се усетите и клиентът е доволен”, коментира Питърс

 

Прочетете повече за продукта от нашата брошура за OKI Pro1050

Ползите
етикетиСлед преминаването към петцветния етикетен принтер Pro1050 на OKI и системата за довършителни работи UniNet iColor LF700+, превключването между различни медии се оказа лесно и бързо за екипа на Urlichs & Pape.

Ефективността също е голямо предимство на новата система за цифров печат на етикети. Това прави възможно производството на повече етикети за много по-кратко време. Малките тиражи вече струват по-малко и са персонализирани, което ги прави по-привлекателни за крайните клиенти.

 

„Днешните клиенти вече не искат етикети на лист като краен продукт, където трябва старателно да отлепят всеки отделен етикет“, обясни Питърс.

„Офсетовият печат не е в състояние да се справи с производството на етикети в тази форма. Тук в играта влизат силните страни на принтера за етикети Pro1050. Етикетите на ролката са отпечатани в перфектен цвят и качество. След това ролката отива във финишъра, където основата се отлепя професионално и етикетите се изрязват, разделят и пренавиват.“

 

Бъдещето
С новите възможности, предлагани от петцветния принтер за етикети Pro1050, Urlichs & Pape вече е в състояние да получи достъп до нови индустрии и да разшири съществуващата си клиентска база. Особено, когато печатарският бизнес е насочен към индустрии, нуждаещи се от етикети в по-малки количества.

 

етикети

 

„Първоначално се свързахме с производителите на машини, аптеките, бижутерите и цветарите и им показахме новите възможности, които можем да предложим“, каза Питърс.

„Пекарните и сладкарските компании, които по закон трябва да етикетират всяка отделна храна, за да уточнят кои съставки се съдържат, представляват особено интересна клиентска група за нас. Същото важи и за месарите, които предлагат вакуумирано пакетирано месо в допълнение към консервирани продукти и буркани. Тези продукти трябва да бъдат етикетирани правилно. Искаме да навлезем в тези малки ниши по много целенасочен начин и сме убедени, че този бизнес ще се разраства и ще генерира достатъчно обем, за да гарантира инсталирането на по-голяма система след първоначалната фаза на стартиране.“

 

За повече информация: Techno Pro
Още интересни статии ще откриете в блога на Техно Про
Moжете да отправяте Вашите запитвания както следва:
Телефон: +359 2 817 32 50
E-mail: salesteam@technopro-bg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.