L’Oréal инвестира в стартиращ бизнес за печат на временни татуировки

206
L’Oréal инвестира в стартиращ бизнес за печат на временни татуировки

L’Oréal придоби миноритарен дял в базирания в Южна Корея стартъп Prinker Korea Inc.. Корейската компания е изобретател и производител на първия в света принтер за дигитален печат на временни татуировки.

Prinker Korea са създадени 2015 година и са разработили ръчен мастиленоструен принтер (апликатор), който може да печата директно върху човешката кожа или както го описват като „първото дигитално устройство за временни татуировки в света“.

 

печат на временни татуировки

 

Работи на следния принцип: първо върху кожата се нанася специален праймер и след това с помощта на апликатора се нанасят мастилата. Те са водоустойчиви, но могат да се изтриват със сапун или препарат за премахване на грим.  Използваните мастила са одобрени от властите на САЩ и ЕС и се класифицират като козметични продукти.

L’Oréal и Prinker работят заедно върху нова система за гримиране на вежди –  L’Oréal Brow Magic, която използва AR технология и патентовани AI алгоритми. Устройство сканира лицето на потребителя и дава препоръки за най-добрата форма на веждите, „която след това се отпечатва автоматично за секунди“.

 

 

печат на временни татуировки

 

На сайта на производителя Prinker можете да купите по-новия модел Prinker M за дигитален печат на временни татуировки на цена от 421 лв., както и комплект праймер и мастила за 219 лв.  По-старият модел Prinker S е бестселър и се продава на цена от 513 лв. и съответните консумативи за 311 лв.

Вижте сравнително видео между двата модела тук:

Интернет портал за печатни технологии.