Печат на гланц и мат едновременно само с CMYK мастила

910
Печат на гланц и мат едновременно само с CMYK мастила

Възможно ли е изобщо само с CMYK мастила, без допълнителен лак, едновременно да бъдат приложени ефекти на мат и гланц покритие върху един и същи материал?

Да, възможно е с технологията FLXfinish+ на Canon. Специално за българските рекламни производители предстои да бъде организирана демонстрация на тази тема от Саванто и Canon на 23.02.2023 г в София. По време на събитието ще можете да се уверите на живо за технологичното предимство, което може да ви предложи FLXfinish+ пред конкурентите. След събитието, в продължение на 2 седмици (до 6.03) всеки ще може да си запази час за персонална демонстрация и да се запознае в детайли с всички технически характеристики на Canon Colorado.

 

FLXfinish+ на Canon

 

Технологията

За принтерите Canon Colorado използващи UVgel технология и до сега беше възможен печат без значение от типа медия на гланц или мат, без допълнителни мастила или лакове, но отделно.

Нововъведението FLXfinish+ е, че можете да смесвате и двата ефекта едновременно върху един материал без да е необходима някаква допълнителна настройка или смяна на консумативи или медии. Това ви дава много по-големи възможности в реализирането на дизайнерски ефекти.

Мастилото UVgel на Canon по същество е гел който в печатната глава се превръща от гелообразна в течна форма и под формата на капчици попада върху печатаемата повърхност и се втвърдява с UV led светлина. Пълната полимеризация на UVgel мастилата се извършва в края на процеса на печат. За реализиране на матов отпечатък UV светлината полимеризира мастилото веднага след попадането му върху носителя, фиксирайки рано формата на всяка капка, формирайки текстура на микро ниво. Това създава матов вид на отпечатъка и кадифено усещане при докосване. За да се реализира гланцово покритие се забавя фиксирането на капчиците мастило и им се дава време да се разлеят по повърхността на носителя създавайки по-равен слой. Цялостният печатен процес и фиксирането се извършва с една печатна глава. В основата на тази гъвкавост на технологията FLXfinish+ е интелигентно използване на UVled лампите за полимеризиране на CMYK мастилата и конструктивното подобрение в печатните глави.

Вижте видео за начина на работа на FLXfinish+ :

 

 

 

Технологията FLXfinish+ се използва в няколко модела Canon Colorado. Освен възможността за печат едновременно на мат и гланц, можете да се възползвате и от други предимства, като много по-широк спектър и по-непретенциозни медии (0.8 мм дебелина), ширина на ролата е 1625 мм, разполага с две входящи ролки с медии с автоматично превключване една към друга, скорости на печат до 159 м2/час , изключително лесен и прецизен двустранен печат, мастила с GREENGUARD GOLD сертификат и др.

 

печат на мат и гланц

 

Приложенията на FLXfinish+ са най-разнообразни като печат на плакати, тапети, банери, рекламни пана и витрини, стикери, картини и мн. др.

Очаквайте допълнителна информация за предстоящите демонстрации на 23.02.2023 г в София

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.