Ползите на дигиталния етикетен печат

876
Ползите на дигиталния етикетен печат

Персонализирането е ключовo конкурентно предимство за много индустрии в наши дни. Производителите се възползват от новите технологии, за да доставят на клиентите печатни продукти в малък тираж и дори при масово произвежданите артикули, правилният етикет може да разкаже цяла история за даден продукт.

Етикетите са физическото представяне на дадена марка. Tе казват на потребителите всичко, което трябва да знаят за продукта, и успяват да разграничат продукта дори на пазар, предлагащ много брандове. Някои от най-успешните световни марки са разпознаваеми само по етикетите. Това подчертава решаващото значение на дизайна и производството на правилните етикети.

дигиталния етикетен печат

Някои етикети трябва да носят основното послание на марката или да диференцират продукт. Други трябва да предадат голямо количество информация в сравнително малко пространство. Всички етикети трябва да бъдат висококачествени и надеждни. Най-важното е, че трябва да откроят продукта на рафта и да създадат връзка с потребителя. Това може да бъде постигнато с декоративни ефекти като частично полагане на UV и фолио с помощта на дигитални технологии.

дигитален печат на етикети

Освен дизайнът, който играе основна роля в открояването на бранда, етикетите трябва да се характеризират и с висококачествен печат. Баркодовете трябва да са ясни, текстът трябва да остане четлив, а изображенията и цветовете трябва да бъдат възпроизведени точно.

дигитален печат на етикети

Независимо дали печатате етикети за традиционни изделия на занаятчийството или за световен производител на химикали, изискванията остават същите.

глобален печат на етикети

Дигиталният печат на етикети расте
Подобно на почти всичко останало в света, печатането на етикети стана дигитално. Голямото и все по-нарастващото им търсене означава, че традиционните методи за печат просто не могат да се справят с пазарните нужди.

дигитален печат на етикети
дигитален печат на етикети

Дигиталният печат на етикети предлага ясни предимства
Дигиталните преси за етикети предлагат девет основни предимства пред аналоговите методи за печат:

 1. Безпроблемен работен процес, който минимизира грешките и ускорява времето за обработка
 2. По-ниски разходи чрез елиминиране на необходимостта от печатни форми, химикали и свързани с тях процеси
 3. Подобрена ефективност на веригата за доставки и намалена необходимост от съхраняване на етикети поради точното и навременно производство
 4. Гъвкавост при производство на персонализирани и промоционални етикети.
 5. Подобрена грижа за околната среда поради по-малко отпадъци и липса на химикали.
 6. Възможност за включване на функции за защита като микротекст, функции за копиране и др.
 7. Проследяване и откриване на възможностите чрез създаване на последователно номерирани или кодирани етикети.
 8. Възможност за предлагане на по-кратки тиражи и гъвкави срокове за доставка.
 9. Възможност за привличане на нови клиенти и навлизане на нови пазари.

Какво да търсите при избор на печатна система за дигитални етикети
Важно е да изберете система за дигитални етикети, която отговаря напълно на изискванията за качество на вашия бизнес. Ако вашите дигитално отпечатани етикети изглеждат с по-ниско качество или не могат да се сравняват с яркостта на цветовете на аналогово отпечатаните етикети, клиентите ви скоро ще отидат на друго място.

Оборудването, което използвате, може да направи разликата видима. За да може да предложите дигитален печат на етикети, ще трябва да разполагате, както с нужния хардуер, така и с подходящите софтуерни продукти. Ето осем неща, които трябва да търсите, когато избирате правилното решение за Вашия бизнес:

 1. Променливи скорости, за да съответстват на използваните субстрати
 2. Бързи, точни корекции на цвета
 3. Висока производителност за всички видове медии
 4. Интуитивна работа с помощта на инструкции на екрана
 5. Универсалност като способност за надпечат върху предварително отпечатани носители и тонер съвместим с индиректна употреба върху опаковки на храни.
 6. Бърза работа за по-бързо приключване на задачите
 7. Непрекъснати, висококачествени тиражи, без да е необходимо повторно калибриране.
 8. Точна регистрация на печат

Как дигиталните решения могат да ви помогнат да се възползвате от съществуващите инвестиции
Инвестирането в дигитален етикетен печат изисква внимателно обмисляне, за да можете да постигнете голяма възвръщаемост на инвестицията. Не е задължително да се заменят аналоговите печатни преси с дигитални. Добавянето на дигитално решение към печатната ви инфраструктура може да ви помогне да активирате отново конвенционалните си преси, като ги държите заети с по-дългосрочни задачи, докато цифровите ви преси произвеждат персонализирани етикети и са натоварени с краткосрочни проекти.

пазар дигитален печат на етикети

Дигиталният печат на етикети предоставя на търговските печатници възможности за навлизане на нови пазари и привличане на нови клиенти. Гъвкавостта и качеството на дигиталния печат, както и новата технология, която може да бъде интегрирана в дигиталното отпечатване на етикети, отваря изцяло нови възможности за приходи.

Accurio Label 230

Дигиталното решение за печат на етикети на Konica Minolta включва водещ на пазара хардуер и софтуер, както и изключително обслужване от опитен специализиран персонал. За да разберете как можете да добавите дигитален печат на етикети към портфолиото си и да засилите бизнеса си, свържете се с нас днес.

Accurio Label 230

За контакти: Коника Минолта България

гр. София
ул. Витошки камбани №9
сграда Kambanite Green Offices, ет. 4
Тел.: 0700/ 420 22
marketing@konicaminolta.bg
www.konicaminolta.bg

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.