По-добър пренос и контрол на мастилото с технологията Pureflexo от Miraclon

460
По-добър пренос и контрол на мастилото с технологията Pureflexo от Miraclon

Построен на основата на задълбочено проучване от Miraclon за механизмите за пренос на мастило, PureFlexo дава безпрецедентен контрол над нежеланото нарастване на точката и разпространението на мастило, което е един от основните проблеми при флексо печата.

 

контрол на мастилото

 

PureFlexo дава възможност да се трансформира печатното производство като се постигнат реални спестявания и оптимизация на производственото време.

Флексопечатът има много голям технологичен напредък през последните години, но истината е, че поръчките стават все по-сложни, а изискванията на клиентите все по-големи, с което и много от често срещаните проблеми си остават:

  • непредвидени спирания на машината заради мръсен печат;
  • непредвидимост на цветовете;
  • липса на съвпадението на цвета при цветните проби;

PureFlexo е технология, която дава инструменти за решаване на част от тези проблеми като не позволява мастилото да се разлива или наслагва, където това не е желано.
При стартиране на машината и по време на целия тираж получавате предвидим резултат със стабилен цвят и чист печат.

Съвършени точки и сигурен печат с технологиите PureFlexo и Flexcel NX

Разработката PureFlexo е част от системата за подготовка на флексо клишета Miraclon Kodak Flexcel NX и е създадена да работи за приложения като гъвкави опаковки, много големи медии и като цяло печат със солвентни мастила.

Технологията е създадена така, че да предостави уникална комбинация от пренос на мастило и равен мастилен слой при средни и високи скорости на печат. Добрият пренос на мастило и контролът на неговото полагане върху печатния материал:

  • подобрява крайното качество;
  • увеличава цветовото пространство на машината без да правите никакви други промени;
  • спестява значително количество мастило.

 

 

 

Истинското уникално предимство на PureFlexo е начинът по който затваря печатните елементи, така че да ограничи почти напълно разливането на мастило около тях по време на печат от натиска на клишето и скоростта на машината.

В резултат значително се намалява запушването на клишетата по време на печат, което от една страна може да намали спиранията на машините с до 25% и от друга страна дава възможност за печат на много финни елементи без линии и пречупвания заради запушен растер.

Нарастването на точката по време на печат е една от причините да се получават разминавания между файла и крайния резултат.

Разберете Какви са уникалните предимства на технологията Miraclon Flexcel NX и защо те са от ключово значение за печатниците

Разгледайте Термални CTP системи Miraclon за изработка на флексо клишета

За Miraclon
Зад името Miraclon стоят специалистите, създатели на решенията Kodak Flexcel NX. Като самостоятелна компания Miraclon продължава да разработва и да въвежда иновации в своите флексо решения. Компанията има за цел осигурява най-доброто за производителите и да продължава развитието на флексопечата чрез продуктите Kodak Flexcel. Miraclon развива дейността си във всеки регион на света, с офиси в Белгия, Япония, Мексико и Сингапур.

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на решения за българските печатници, които търсят
иновативни печатни технологии и искат да бъдат конкурентни на динамичния пазар. Освен продукти за полиграфията с много високо качество, компанията предоставя услуги с добри практики и ноу-хау от своя обучен и подготвен екип, което ви позволява да започнете да възвръщате своята инвестиция от първия ден.

За контакт с ГЕД
Уебсайт: printing.gedbg.com

Имейл: sales@gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.