Премиера на флексопечатна машина на Хайделберг

225
Премиера на флексопечатна машина на Хайделберг

По време на изложението Interpack 2023 в Германия се е състояла световна премиера на ролната флексопечатна (HiDef flexo) машина Boardmaster на Heidelberg, която е предназначена за печат на големи обеми картонени опаковки за храни и напитки.

 

Heidelberg Boardmaster

 

Boardmaster е нова машина, изцяло разработена от нулата. Тя може да бъде конфигурирана за печат от ролка към ролка, от рола към лист или към нея да бъде интегрирана щанцоваща машина, което ви позволява да получавате напълно завършени опаковки. Също така, по желание на клиента в линията за печат могат да бъдат интегрирани функции за ламиниране, студено поставяне на фолио, дигитален печат, ситопечат и др. Boardmaster може да бъде оборудвана за печат с мастила на водна основа или с UV мастила (сушене с горещ въздух или с UV). Модулният дизайн на машината позволява на потребителите да растат с изискванията на пазара и да адаптират съответната конфигурация на печатната машина към променящите се пазарни условия.

 

Heidelberg Boardmaster

 

Хайделберг предлагат Boardmaster с ширини на печат 850, 1020, 1400 и 1650 mm. Диапазонът на на печатаемите материали на машината може да е от 70 до 800 г/м2., а производителността и достига до 600 м/мин., което се равнява на приблизително 38 хил. листа с ширина 148 см. а смяната субстрата изисква по-малко от 10 м материал.

Интернет портал за печатни технологии.