Прецизност на натиска при ротационно щанцоване от TECNOCUT

905
Прецизност на натиска при ротационно щанцоване от TECNOCUT

Tecnocut е испанска компания, която от 1993 година произвежда оборудване за машини за ролен етикетен и флексопечат. За всички марки машини от този тип фирмата предлага модули за вграждане, които оптимизират производството, повишават прецизността, улесняват операторската работа и решават специфични за печатницата проблеми. Модулите могат да се вграждат на всяка една от секциите в зависимост от нуждите на клиента. Една от иновативните системи, която вече работи успешно и в България, е системата за прецизно управление на натиска при ротационно щанцоване, E-Diff.

TECNOCUTE-Diff е проектирана да управлява по електронен път движението (в направление нагоре-надолу) на натисковия или на магнитния цилиндър по време на щанцоване, както общо, така и във всяка една от страните им. Автоматиката работи с микрометрична прецизност (+/- 1 µm), като се управлява от тъчскрийн дисплей, който визуализира моментната позиция на цилиндъра. Едно натискане на дисплея измества натиска с един микрометър в желаната от оператора посока и в избраната от него страна на цилиндъра (или общо). Прецизният механизъм следи натиска чрез система от датчици и мотори и може да бъде произведен и вграден във всяка машина, разполагаща със секция за ротационно щанцоване.

Отзивите за работещата в България система E-Diff са силно положителни, а улеснението и постигнатата прецизност по време на работа – максимални.

 

Вижте видето тук:

 

За повече информация потърсете Булгарфика, които представляват Tecnocut за България.

Вижте и профила на Булграфика в каталога Полиграфия Инфо тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.