Прогнозите за пазара на етикети през 2020

969
Прогнозите за пазара на етикети през 2020

„Има кардинална промяна в индустрията, насочена към по-къси тиражи, производство и персонализиране „точно навреме”, където производителите на етикети се нуждаят от най-висококачествения печат.“

Коментар от Edoardo Cotichini, Мениджър на екип „Индустриален печат“, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

Edoardo Cotichini
Edoardo Cotichini, Мениджър на екип „Индустриален печат“, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH

С настъпване на поредното десетилетие с нетърпение очакваме да продължим да разширяваме присъствието си на етикетния пазар, който е готов за дигиталните технологии. Въпреки че цялостното навлизане все още е сравнително далеч и пазарът има накъде да се развива, промяната набира скорост и походът към дигиталните технологии е като звук от приближаващ грохот на конски копита.

Тези тенденции ще продължат да оформят етикетния пазар и в бъдеще. Брандовете продължават да водят до промяна, като правят печатът в малки серии задължителен; все по-често те поставят възможността за отпечатване на дигитални етикети като изискване при избор на доставчик. Изследване от Finat Radar показва, че 73% купуват дигитални етикети, защото знаят, че в някои случаи това е най-добрата възможност.

печат на етикети

Производителите придобиват умения в дигиталния печат и в продажбата на дигитален печат. Други основни двигатели на пазара включват по-целенасочен маркетинг, оптимизирано производство, устойчивост и печат на променливи данни. Всички допринасят за цялостния ръст на пазара на цветен дигитален печат на етикети. Въвеждането на нови рентабилни производствени преси като нашата собствена AccurioLabel 230 също води до растеж.

Докато нашите клиенти използват своите машини предимно за производство на етикети, наблюдаваме как сгъваемата картонена опаковка и гъвкавите опаковки все повече се превръщат във втори акцент. Допълнително предимство, както в етикетите, така и в опаковките, е, че марките все повече искат да добавят стойност чрез иновативни декоративни и тактилни елементи в отпечатъка, откъдето присъщият характер на дигиталния печат носи различни предимства.

печат на етикети

В тази връзка технологиите като дигиталните системи за обогатяване на нашия стратегически партньор MGI са възможност производителите на етикети да предлагат високо творчески услуги и да печелят нов бизнес. Например дигиталната преса за обогатяване на етикетите и гъвкавите опаковки Jetvarnish 3DWeb на MGI предлага полагане на вградено плоско и 3D частично UV покритие, 3D релефни лакови текстури, плоско и релефно фолио.

релеф и голд печат

Прогнозите на Keypoint Intelligence / InfoTrends показват, че приходите от цветни дигитални етикети и опаковки в целия свят ще нараснат с над 65% до почти 800 милиона долара за петгодишен период до 2020 година.

Новото десетилетие бележи друг важен етап в дигиталния тонер базиран печат за Konica Minolta с 500-та инсталация на нашия принтер за етикети AccurioLabel. Това е невероятна история на успеха, особено като се вземе предвид, че влязохме след период на изпитания в сегмента за печат на етикети преди малко повече от четири години.

Гледайки напред, знаем, че и други доставчици ще навлязат на този развиващ се пазар. Всички ще мислят за лансиране на подoбни продукти, като използват най-добре краткосрочни и креативни решения и осигуряват тази добавена стойност за клиентите.

AccurioLabel 230

AccurioLabel 230 е най-новият модел в семейството на тонер базираните преси за етикети на Konica Minolta. Важните подобрения включват 73% увеличение на скоростта, подобрена производителност, опция за надпечат, не се изисква загряване между различните задания за печат, по-малко отпадъци и по-точна регистрация.

В Labelexpo през септември за първи път показахме един от нашите AccurioLabel 230 с флексо станция за отпечатване на бяло. Той е разработен с нашия производствен партньор в Европа, датската компания Grafisk Maskinfabrik (GM) и от обратната връзка знаем, че разширява обхвата си и се превръща в жизненоважно решение за по-големи производители на етикети, които търсят преса, която да допълни техните висококачествени дигитални печатни системи.
Не става въпрос само за технологията или качеството – това е даденост. Следвайки индивидуалния подход на една истински клиентски ориентирана компания, ние активно използваме опита на клиенти, партньори и собственици на марки за мастилено-струйни и тонер базирани системи. Развитието на нашата AccurioPress технология беше перфектен пример за това как слушахме внимателно клиентите си и подобрихме машината според техните отзиви.

добавена реалност за етикети

По целия свят и по всяко време – ние помагаме на нашите клиенти да дадат форма на идеите си. Нашият специализиран пазарен подход работи. Заедно с нашите клиенти преоткриваме какво е възможно в етикетния печат.

В бъдеще ще продължим да предоставяме практическа помощ и подкрепа, да предвиждаме нуждите на клиентите и след това да ги превръщаме в иновативни решения чрез съвместен, партньорски подход. Дигиталните технологии са бъдещето.

Интернет портал за печатни технологии.