Проект на J Point + беше отразен от международното издание Desing and Paper

695
Проект на J Point + беше отразен от международното издание Desing and Paper

Съвместният проект на J Point+ и артиста Glow е специална кутия- пъзел, превърнала се в най-успешния промоционален продукт на компанията.
Цветната кутия – пъзел носи името „Head in the clouds“.  Артистът създава цветна картина, а дигиталната печатница показва възможностите си да направи от нея пъзел, поставен в сребърна кутия, която се превръща с рамка.


Пъзелът е изпратен до над 500 клиенти, като идеята е била това да не е поредният подарък, захвърлен в ъгъла. Най-голям интерес предизвиква играта GIVEAWAY в социалните мрежи, в която участват над 1000 души, желаещи да получат пъзела. След това  J Point+ започват да получават запитвания, поръчки и много позитивна обратна връзка.

Как е изпълнен този проект?
Артистът GLOW създава визията в ярки и наситени цветове. За да бъдат пресъздадени на живо, е използван хексахромен печат, като е добавено оранжево и виолетово за по-голяма наситеност.
Пъзелът е ламиниран със софт тъч ламинат и е изрязан по контур.

 


За кутията е използван 3D UV лак и течно метално фолио, които добавят текстура и блясък. За отварянето ѝ са използвани вградени магнити.
Във вътрешната част на кутията е използвано бяло мастило върху огледална хартия. Всичко е сглобено ръчно с внимание към всеки детайл.
Използвани са 300гр. огледална сребърна гланцова хартия, 150 гр. офсетова хартия и синя масивна дъска за частите на пъзела.


Проектът е отразен в световното издание Desing and Paper.
Цялата статия можете да прочетете тук .

 

 

J Point+ e лидер на българския печатен пазар, предлагайки печатни услуги и производство на комерсиални и креативни печатни приложения, включително проекти за брандиране, опаковане и персонализация, които се отличават с изискан дизайн и специални печатни ефекти. Има традиция в ежегодното изпращане на продукти за самореклама, които демонстрират възможностите и опита на компанията.

GLOW  e добре познат в българското артист в стрийт арт общество със своя отличителен и колоритен стил.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.