Първи тестове в производствена среда за нанографската Komori Impremia NS40

661
Първи тестове в производствена среда за нанографската Komori Impremia NS40

Komori Corporation обяви, че е постигнала споразумение с Shinwa Factory да проведе полеви тестове на листовата нанографска преса Impremia NS40 с формат 700х1000 мм.

Shinwa Factory предлага услуги от дизайн до производство на опаковки, дисплеи и рекламни материали в големи обеми. Годишният оборот на компанията е около 26 милиона евро. Компанията е известна с отлично представяне в областта на дизайна, планирането, продажбите и производството. Тя предлага цялостно обслужване и високо качество за цялата си широка гама продукти.

Impremia NS40
Impremia NS40, е B0 преса, която се очаква да бъде представена на drupa 2020. Тя е листова машина, базирана на нанографска технология, лицензирана от Landa. Машината предлага скорост на печат от 6500 листа в час, реална разделителна способност от 1200 точки на инч, може да се конфигурира с от 4 до 7 цвята и вградени решения за лакиране, базирани на UV, LED или на водна основа. Тя предлага доказаното качество на Komori. Максималният формат е 750 x 1050 mm, дебелината на хартията от 0.06 до 0.8. Пресата може да печата на широка гама хартии за офсетов печат без потребност от предварителна обработка.

 

Komori Impremia NS40

Директорът на Shinwa Factory, Yasunari Yamazaki, каза, „Аз съм изключително благодарен на Komori, че ни избраха за провеждане на полевите тестове на Impremia NS40. Имахме две специфични изисквания и след като разбрахме, че те ще бъдат осигурени, решихме да заложим на новата Impremia NS40. Едното ни изискване беше ефективно производство на малки тиражи опаковки. Около 40% от общия обем на опаковките, които произвеждаме са в тираж 2000 листа или по-малко и времето за подготовка намалява ефективността ни. Очакваме NS40, със скорост на печат от 6500 листа в част и изключително кратко време за подготовка да има много по-висока производителност от сегашните ни офсетови решения.“

„Второто ни изискване беше за намаляване на ръчните дейности и брака в производството на табели и дисплеи, което е от основните ни дейности. Въпреки, че цветните проби в момента са наложени като стандарт, често цветовете не съответстват, което губи много време. С Impremia NS40, почти няма разминаване между цвета на пробата и големия тираж, така че можем уверено да осигурим печатна продукция, която съответства на очакванията на клиента, без да се налага ръчна проверка.“

„Дори при по-големи тиражи, целим да постигнем съответствие между цветовете на дигиталния и офсетовия печат в максимална степен, за да постигнем ситуация, в която не се налага ръчна проверка на цвета,“ допълни Yamazaki.

Източник: пресинформация на Komori
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.