Решение за свръхбърз онлайн контрол на цветовете от Esko

254
Решение за свръхбърз онлайн контрол на цветовете от Esko

Esko представи нова технология за контрол на цветовете в реално време. AVT SpectraLab XF е базирана на нов високоскоростен сензор от X-Rite и позволява прецизно измерване на цветовете по време на подготовка и в тираж.

AVT SpectraLab XF използва спектралния сензор на X-Rite, за да осигури точен и автоматизиран контрол на цвета в производството на опаковки. Сензорът може да измерва цяла вертикална цветова скала или по-малки секции с размер 4-5mm в зависимост от скоростта на печатната машина.

Висока скорост и прецизност на измерването
„Когато става дума за разпознаване на марките, качеството и постоянното възпроизвеждане на цветовете са абсолютно критични,“ коментира Guy Yogev, старши директор на продуктовия маркетинг на Esko AVT. „Еднаквото възпроизвеждане на цвета на опаковките осигурява доверие и лоялност на потребителите. Но постигането на перфектни цветове може да бъде предизвикателство, особено заради по-малките тиражи и скъсените срокове за производство… AVT SpectraLab XF е разработена, за да позволи ефективно измерване и следене по време на тиража и подготовката и да гарантира точно възпроизвеждане на цвета.”

„AVT SpectraLab XF е бърза, точна и пести ценно време,“ добави Guy. „Това ново решение може да мери скали и цветове в изображението за много кратко време и осигурява резултати сто пъти по-бързо, отколкото досега, с по-висока честота и много повече измервания. Това прави технологията много по-точна и най-важното, тя може да работи с много гъвкави материали.“

 

AVT SpectraLab XF


Контрол по време на подготовката
AVT SpectraLab XF позволява измервания по време на подготовката, което може да спести ценно време. Поддръжката на сканиране на малки площи, с размер над 4mm позволява пестене на материал. Системата позволява връзка с различни системи за контрол на цвета, както и системи за формулиране на мастила като X-Rite IFS.

 

AVT SpectraLab XF


Включването на AVT SpectraLab XF в онлайн система за инспекция не само пести от времето за подготовка, но и увеличава ефективността на оператора. Системата позволява визуална инспекция, съчетана с измерване и следене на всеки аспект от процеса и качеството. Модулът BestMatch, който се предлага като опция, предлага възможни действия на печатната машина и пести време и натоварване на оператора. Системата следи L*a*b*, Δ E, плътност и нарастване на точката за гъвкави и картонени опаковки, които могат да бъдат сравнени със стойностите от офлайн измервания.
Източник: esko.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.