Очаква се ръст на DTF печата според прогноза на Keypoint Intelligence

1725
Очаква се ръст на DTF печата според прогноза на Keypoint Intelligence

Keypoint Intelligence са компания за анализ и прогнози на пазарна информация за редица индустрии. Наскоро те споделиха своите прогнози за развитието на DTG и DTF печата в периода 2022-2027 г.

 

Keypoint Intelligence DTF

 

Keypoint Intelligence прогнозират, че обемът на DTF печат в световен мащаб ще продължи с комбиниран годишен темп на растеж от +41% до 2027 г. Според тях, технологията Direct-to-Film ще се наложи в сегмента на декорацията на облекла с темпове, които в индустрията до сега не са се случвали. Световните обеми на DTF печат ще се увеличат от почти 190 милиона квадратни метра през 2022 г. до малко над един милиард квадратни метра през 2027 г.

 

Keypoint Intelligence DTF

 

Преди две години продажбите на DTF оборудване е съставлявало 44,5% от общия обем в бизнеса с дигитално декориране на текстил, включително широкоформатни мастиленоструйни принтери и DTG устройства за директен печат върху дрехи. Според прогнозите на Keypoint Intelligence през 2027 г. продажбите на DTF оборудване вече ще представлява 64,4% от продадените машини на обща стойност 14 млрд. долара. Кумулативният темп на възприемане на технологията от предприятията ще бъде +36,6% годишно.

Източник: Keypoint Intelligence

 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.