HP разширява гамата си от принтери с латексова технология за печат

464
HP разширява гамата си от принтери с латексова технология за печат

HP разширява гамата си принтери с латексова технология за печат с новата серия 630. Дигиталните машини HP Latex 630 са от т.н. входно ниво и според производителите ще позволят дори на най-малките печатници да се възползват от най-добрите възможности за печат с бяло мастило1. Паралелно с новата машина, стартира и решението HP PrintOS Design & eCommerce, което опростява операциите и помага на печатниците да увеличат онлайн бизнеса си.

 

HP Latex 630 W Print & Cut Plus
На снимката: HP Latex 630 W Print & Cut Plus

 

Серията HP Latex 630, както и останалата част от портфолиото Latex на HP, позволява на фирмите да предлагат по-устойчиви печатни услуги: с латексови мастила на водна основа, които отделят незначително количество химикали или миризми и разполагат със сертификати за опазване на околната среда UL ECOLOGO® и EPEAT®2;

В HP Latex 630 се използват касети на картонена основа, които намаляват пластмасата, чрез използване на 100% рециклирани и рециклируеми картонени контейнери. Също така в печатната машина са използвани други рециклирани пластмаси от затворения цикъл на HP – включително такива от използвани бутилки за напитки3.

 

„Новата серия HP Latex 630 съчетава функциите на латексовата печатна технология, като например печат с бяло мастило, в по-компактен и достъпен форм-фактор – позволявайки дори на най-малките печатници безпроблемно да предоставят висококачествени приложения за табели и декори, увеличавайки маржовете“, коментира Даниел Мартинес, генерален мениджър на HP Large Format. „Освен хардуера, ние продължихме да въвеждаме иновации, когато става въпрос за услуги и решения, с новите облачни функционалности на HP Print OS, които дават на притиснатите от времето потребители възможността да обработват и наблюдават задачите практически от всяко място.“

Серията HP Latex 630 предлага редица опции и функции, включително:

  • Избор от четири конфигурации (заедно с Print & Cut)
    • HP Latex 630 и HP Latex 630 W – вторият с функционалност за печат с бяло мастило
    • HP Latex 630 и 630 W Print & Cut – възможност за надграждане до решение с две устройства с функционалност за печат и рязане
  • Спестява време – с автоматизирана система за предно зареждане и прости, бързи работни процеси за зареждане/разтоварване
  • Лесно препечатване – разполага с вградено в принтера хранилище с капацитет до 10 GB
  • Зашеметяващо качество на изображението – с технологията HP Pixel Control и новата архитектура на печатащата глава за по-голяма острота при печат на текст с по-малка големина, всичко това при стандартна скорост на печат от 14 m2 на час4
  • Стандартен софтуер – SAi RIP решение, включено в комплекта

Като част от постоянния фокус върху подпомагането на доставчиците на печатни услуги за подобряване на производителността и разрастване на бизнеса им, HP обяви и HP PrintOS Design & eCommerce – интуитивно софтуерно решение за web to print, което спестява ценно време с опростени възможности за проектиране на приложения за печат. Софтуерът разполага предлага ефективни производствени процеси и насоки стъпка по стъпка, за това как доставчиците на печатни услуги могат да го интегрират със съществуващ магазин за електронна търговия.

 

„Прекарваме много време в изслушване на доставчиците на печатни услуги за това, от какво се нуждаят, за да се развиват и една от ключовите области беше развитието на възможностите им за електронна търговия, и по-доброто свързване на връзката с клиента и производството“, добави Даниел Мартинес. „HP Print OS Design & eCommerce е нашият отговор, който дава на доставчиците на печатни услуги бърз и лесен начин да подобрят своя онлайн магазин, както и нови начини за обработка на поръчки и автоматизиране на задачите.“

 

Решението Design & eCommerce ще бъде достъпно в избрани страни в рамките на пакета HP PrintOS за абонатите на ниво „Plus“ на HP Professional Print Service Plan (PPSP), което прави офертата PPSP по-привлекателна за малките и средните печатници. Плановете за професионално обслужване на печата на HP са разработени така, че да позволяват гъвкавост на бизнеса, да увеличават времето за работа и да предоставят възможности за обучение и поддръжка.

За допълнителна информация относно HP Print OS Design & eCommerce и HP Professional Print Service Plans, моля, посетете уебсайта тук.

Наличност: HP Latex 630, HP Latex 630 W, HP Latex 630 Print & Cut Plus и HP Latex 630 W Print & Cut Plus се очаква да бъдат налични от 19 септември 2023 г. на основните пазари в света. В България една от фирмите, които ще предлагат серията HP Latex 630 са Тепеде България.

ТЕПЕДЕ България ЕООД
Тел.: 02 963 46 79
Тел.: 02 421 99 22
Поръчки: order@tepede.bg
Сервиз: support@tepede.bg
Web: www.tepede.bg
Адрес: гр. София, кв. Овча купел,
ул. Александър Геров 15, сграда Б, етаж 1

Вижте още:
Линк към пълните спецификации на новата серия принтери HP Latex 630

1Автоматична система за рециркулация на мастилото между HP Latex 832 Ink Mix и касетата с бяло латексово мастило HP 832. Това гарантира, че бялото мастило постоянно циркулира и не се утаява. Лесно можете да извадите бялата печатаща глава от каретата и да я съхранявате в офлайн ротационна камера, когато не печатате с бяло мастило. По този начин се избягва ненужното разхищение на бяло мастило и се предотвратява запушването на бялата печатаща глава поради гъстия химически състав на бялото мастило. Всички режими на печат с бяло мастило са налични с различна плътност на бялото мастило, за да се получат различни нива на непрозрачност (точково, недостигащо, преливащо и 3-слойно – до 260% плътност на бялото мастило).
2Сертифицираните от UL ECOLOGO® HP 832, латексови мастила отговарят на редица строги изисквания за човешкото здраве и околната среда. Приложимо за избрани латексови принтери на HP. Регистрирани в EPEAT, когато е приложимо/поддържано.
3Външната картонена опаковка на касетата с мастило Latex може да се рециклира 100% чрез местни програми за картон/хартия. Вътрешните материали, включително торбичката за мастило и печатащите глави, могат да бъдат върнати безплатно в програмата HP Planet Partners за преработка на пластмасови части.
4Стандартен режим (Generic SAV Calendar) 6 преминавания, 6 цвята, 110% плътност на мастилото. На основа на вътрешни тестове на HP върху MACTAC JT 8500 WG-PG. Скоростта на печат може да варира поради адаптивния механизъм за печат, който е предназначен да избягва дефекти в качеството на изображението.
Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.