Смесена реалност променя начина на поддръжката на печатните машини на HP

191
Смесена реалност променя начина на поддръжката на печатните машини на HP

HP показаха услугата за сервизна поддръжка със смесена реалност xRServices, която е на основата на технологията на Microsoft Hololens 2.

Смесената реалност (MR, mixed reality) е комбинация между реалния и виртуалния свят. HP, заедно с поддръжката на технологията Microsoft Hololens 2 създадоха услугата xRServices, предназначена да улесни ползвателите на печатно оборудване на HP в сервизната дейност.

 

HP XRService

 

Оператор, собственик или друг човек от екипа на печатницата оборудван с очилата Hololens 2 вижда физическата среда около себе си, като свободно се движи и взаимодейства с хора или обекти. В същото време очилата създават виртуални изображения в тази среда, които изглеждат като част от реалната физическа среда. Потребителят може да ги управлява с глас или с ръце, може да се свързва с инженер на HP за да получи помощ, като същевременно поддръжката може да вижда същото като потребителя в реално време.


Ползите от подобна услуга са много. На първо място намалява нуждата от присъствие на инженер, за да констатира евентуални проблеми, отпадат разходи по пътувания и наемане на хотели, времето за реакция се свежда до исканото от печатницата.

В момента услугата HP XRService преминава редица бета тестове в печатници, които използват HP печатни машини.

Интернет портал за печатни технологии.