Нов сублимационен принтер от Epson

342
Нов сублимационен принтер от Epson

Epson (America) обявиха, че стартират на 01.09.2020 продажбите на нов широкоформатен сублимационен принтер SureColor F10070, който е предназначен за промишлен печат на модни и спортни облекла, интериорен дизайн и друга текстилна продукция.

 

Epson SureColor F10070

 

Новата машина може да печата на различни видове текстил и термотрансферна хартия на ширина до 1930 мм с максимална скорост до 250 м2/ч , с мастила CMY+HDK (черно с висока плътност).

SureColor F10070 се предлага с широк набор от възможности за индустриален печат, с помощта на които е увеличена производителността и непрекъснатото производство. Новите 4,7-инчови печатни глави PrecisionCore могат да бъдат подменяни от оператора и осигуряват висока производителност, остри детайли на изображенията, ярки цветове и изключително качество на печат. Печатната машина F10070 използва мастила UltraChrome DS и е първият принтер на Epson, който разполага със система с възможност за подмяна на пакетите (20 литра на пакет за цвят) с мастила в движение по време на работа, осигурявайки непрекъснат печат. Новата мастилна система намалява общите разходи за мастило „с над 50%” и позволява по-дълги тиражи без намеса на оператора. SureColor F10070 е с преработен 9-инчов сензорен контролен панел, през който операторите могат да виждат отпечатваните изображения, докато наблюдават състоянието на печат, хартия и мастило.

SureColor F10070 разполага с нова компактна сушилня, която има два нагревателя, които са разположени над и под печатаемият материал и го нагряват съответно до 110 и 50 градуса. По думите на производителя подобно конструктивно решение осигурява пълно съхнене на мастила дори при работа на максимална скорост. Принтерът се предлага и с нов софтуер за управление на работните процеси Epson Edge на базата на Adobe PostScript 3 и с мощни инструменти за управление на цвета и организация на работните потоци. SureColor F10070 е съвместим и с новото облачно решение за управление на производството Epson Cloud Solution PORT.

Сред другите допълнителни възможности на текстилния принтер SureColor F10070 могат да се посочат нова система за филтрация на въздуха, контрол на опъна на хартията и система за почистване на текстила преди печат.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.