Термалните експонатори Kodak – печелившо решение за ново CTP

289
Термалните експонатори Kodak – печелившо решение за ново CTP

Kodak разработва три линии термални експонатори, в които можете да намерите точния експонатор за вашите финансови и производствени нужди. Част от тях можете да придобиете по Европейска програма „Технологична модернизация“ 2022.

 • Kodak Achieve – достъпен термален експонатор с TH5 глава със стабилност и качество на експонация, който може да се поддържа без намеса на специалист
 • Kodak Trendsetter – най-високата резолюция със Kodak SquareSpot глава и стабилна експонация във времето, с възможност за висока автоматизация
 • Kodak Magnus – създаден изцяло за напълно автоматична експонация, също с Kodak SquareSpot глава

Термални експонатори Kodak

 

Kodak Achieve – достъпният експонатор за българския пазар

 

Kodak Achieve

 

Термалните експонатори Kodak Achieve предоставят стабилност, надеждност и качество, с които са известни CTP експонаторите на Kodak. Всичко това е опаковано в достъпно предложение, което може да се надгражда с автоматизация.

 • Идеален за малки, средни и големи печатници
 • Подходящ за всички, които нямат собствено CTP, но искат самостоятелност
 • Идеална първа стъпка за тези, които искат да заменят виолетовата или конвенционалната технология с термална
 • Лесна поддръжка и възможност за растеж

Achieve използва лесна за поддръжка лазерна глава, значително подобрена спрямо алтернативни технологии, използвани широко от други марки експонатори, която обаче можете да поддържате сами, за да бъдете самостоятелни.

Лазерната глава е специална разработка на Kodak, като предоставя много висока резолюция на експонация от 3000 dpi. Achieve T400 е за термални пластини с размер до 838 х 990 мм, а T800 е за пластини до 838 х 1143 мм. Скоростите започват от 16 пластини на час за по-големия формат и 22 пластини на час за по-малкия формат.

Разгледай термалния експонатор Kodak Achieve >

Kodak Trendsetter – висока резолюция на експонация за всякакви приложения

Kodak Trendsetter е един от най-разпространените експонатори в света, както и сред средните и големи печатници в България, които се доверяват на неговите качества и надеждност във времето.

 • Идеален за средни и големи печатници, които търсят най-доброто на добра цена
 • Подходящ за всички, които търсят най-доброто качество на термалната експонация, независимо дали имат вече собствено CTP или тепърва ще правят тази крачка
 • Възможности за използване на сложни хибридни растери, стохастика и висока линеатура

Trendsetter е известен със своята патентована лазерна глава Kodak SquareSpot, която е с изключително висока оптична резолюция от 9600 dpi и създава практически идеален квадратен пиксел на експонация. Машината може да експонира с линеатура до 450 lpi или стохастичен растер с размер 10 микрона.

 

Kodak Trendsetter

 

Trendsetter Q400 е за пластини с размер до 838 х 990 мм, а по-големият Q800 е за пластини с размер до 838 х 1143 мм, като скоростите започват от 30 пластини и 22 пластини на час съответно.

Разгледай термалния експонатор Kodak Trendsetter >

Kodak Magnus – създаден за пълна автоматизация на производството

Основната разлика между Magnus и практически всички други машини на пазара е, че дори в най-ниското си оборудване, той е с постоянно подаване на пластини. Докато едната пластина се експонира следващата се подава и се води към барабана. Докато едната се изважда от задната страна на машината, следващата вече се захваща за експонация.

 • За средни и големи печатници, които искат 100% автоматизация
 • Всички ползи на SquareSpot без ограничения в скоростта
 • Възможност за непрекъсната работа с много размери и видове печатни машини

Magnus също работи с патентованата глава Kodak SquareSpot, която е с резолюция от 9600 dpi и създава точно оформен квадратен пиксел за експонация. Може да експонира с линеатура от 450 lpi и стохастичен растер до 10 микрона, дори при опциите за експонация с много висока скорост.

Magnus се предлага само в по-големи размери, като минималният е 950 х 1163 мм, а скоростите, започват от 28 пластини на час.

Разгледай термалния експонатор Kodak Magnus >

Термален експонатор за големи и много големи формати

Trendsetter и Magnus се предлагат и в няколко VLF (много голям формат) опции, които са много популярни сред печатниците на опаковки и метал, които работят с пластини в голям размер.

Машините дават много голямо конкурентно предимство на печатниците на метал и опаковки, които могат да се възползват от много добра експонация и качествен печат, както и от много възможности за управление на цветовете и намастиляването – нещо което принципно е много сложно в такива приложения.

Kodak Trendsetter Q1600 е много популярен, с размер на пластините до 1325 х 1650 мм, скорост на експонация от приблизително 8 пластини на час на максимален формат, 450 lpi линеатура и възможност за 20 микрона стохастичен растер.

Разгледай термален експонатор Trendsetter в голям размер >

Безпроцесните пластини като бъдещето на офсетовия печат

Безпроцесни пластини

 

Безпроцесните пластини предлагат много ползи, практически без никакви компромиси за офсетовите печатници

 • Изключително спестяване на разходи в предпечата- за ток, вода, химия, поддръжка, ремонти, мастило и материал за настройки и други
 • Спестяване на разходи за всяка поръчка – по-бързите настройки и влизането на машината в целевата зона за печат означават по-малко разходи за мастило и материали от всяка една поръчка
 • Много високо качество на печат, неотстъпващо на най-високия клас термални пластини с проявяване

Всички термални експонатори на Kodak са базирани на най-добрите технологии и лазери, поради което имат най-широк диапазон за работа с различни пластини. Безпроцесните пластини могат да се експонират без никакви допълнителни ъпгрейди или специални настройки на машината.

Разгледай безпроцесните пластини Sonora XTRA >

За Kodak
Kodak e технологична компания, фокусирана върху печата и съвременните материали и химия. Компанията предоставя водещи в индустрията оборудване, софтуер, консумативи и услуги, предимно на клиенти от сферите на комерсиалния печат, печата на опаковки, издателската дейност, производства и развлечения. Широкото портфолио от продукти, поддръжка и научно-изследователска дейност правят решенията на компанията интелигентна инвестиция за клиенти, които искат да подобрят своята рентабилност и да стимулират растеж.

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия, а на Kodak е представител от 2006 година. ГЕД е стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама, който постоянно се стреми да развива своите кадри по утвърдени международни стандарти и практики. Компанията доставя цялостни решения, на които може да се разчита от първия ден, а целта е те да станат част от процесите в индустриалния печат, като ги оптимизират и направят по-ефективни.

Европейска програма

За контакт
Уебсайт: printing.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

Интернет портал за печатни технологии.