Технология за 3D печат върху текстил

2688
Технология за 3D печат върху текстил

Tехнологията 3DFashion на Stratasys е предназначена за 3D печат върху текстил и беше показана за пръв път по време на ITMA 2023 в Милано/Италия, миналия месец.

Решението съчетава използването на модерни материали с 3D принтера J850 TechStyle и позволява на производителите на облекла да преосмислят възможностите за фиксиране на пълноцветни, полупрозрачни, твърди и гъвкави материали директно върху текстил.

 

3D печат върху текстил

 

3D принтерът J850 TechStyle позволява да отпечатвате вашите дизайни директно върху текстил и облекла използвайки 7 различни материала, пълноцветно (по твърдение на производителя Pantone Validated), гланц и мат, и с прозрачност. 3D отпечатаните материали съдържат разработените от Stratasys смоли VeroEco Flex, които отговарят на строгите индустриални RSL1 стандарти.

 

3D принтера J850 TechStyle

 

Компанията Stratasys ще предоставя и специален софтуерен инструмент за по-лесно преминаване от 2D към 3D обекти, който ще позволи на притежателите на принтер J850 TechStyle лесно да регулират височината, цветовете и текстурите на 2D изображения и да ги трансформират в 3D отпечатани елементи.

 

3DFashion на Stratasys 3DFashion на Stratasys 3DFashion на Stratasys

 

3D печат върху текстил

 

1 Стандартът RSL (Restricted Substance List) има за цел да предостави на компаниите за облекло и обувки информация, свързана с разпоредби и закони, които ограничават или забраняват определени химикали и вещества в домашния текстил, облекло и обувки по целия свят.

Вижте още за принтера и технологията тук: www.stratasys.com

Вижте и други публикации в Printguide свързани с 3D печат.
Всички публикации за печат върху текстил можете да видите тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.