Уебинар за проблемите във флексопечата и решенията им с Kodak Flexcel NX

127
Уебинар за проблемите във флексопечата и решенията им с Kodak Flexcel NX

Наближава второто събитие от онлайн поредицата GED Whiteboard за споделяне на опит, информация и добри практики в печата и предпечата. Този път темата е насочена към флексопечата с неговите грабващи окото опаковки, впечатляващи етикети, опаковки от картон и хартия. Като всяка друга технология, флексото постоянно се развива и поставя свои казуси, за които печатарите търсят решения, за да отговорят на постоянно усложняващите се поръчки.

Въпросителните идват не само заради технологията. Нарастват и изискванията за по-добро качество при по-ниски разходи, търсят се къси тиражи. Затова от ГЕД организират онлайн събитие, на което по достъпен за всеки начин пред бялата дъска ще представят актуалните предизвикателства при работа с флексо технологията и ефективни решения с технологията за създаване на дигитални фотополимерни флексо клишета Kodak Flexcel NX.

 

Запиши се за онлайн събитието GED Whiteboard
На тема: Проблеми при флексопечат и
как се решават с технологията KODAK FLEXCEL NX
Кога? 19 март, 11 часа

 

След записване за събитието ще получите по имейл потвърждение и напомняния за събитието, а след края му – материали, свързани пряко с темата и продуктите, показани в събитието.

Мръсният печат, недостатъчната плътност и други проблеми, които имат решение

Във флексопечата има много предизвикателства, но много от тях вече имат своите решения, включително с технологията Kodak Flexcel NX. Ако работите в печатница, в която се срещат проблеми като:

 • Непостоянен и труден за стандартизиране процес;
 • Мръсен печат;
 • Несъответствие между цветните проби и печата;
 • Непредвидимост и трудна повторяемост;
 • Недостатъчна плътност;
 • Недостатъчно цветово пространство;
 • Прекалено сложен печат,

Онлайн срещата ще даде редица идеи за решение, с чиято помощ да се повиши знанието в печатницата какви решения са налице и как те биха могли да повишат конкурентността ѝ.

 

GED Whiteboarding

 

Въпроси във флексопечата, които си струва да се зададат

За да реагирате на тези проблеми, е добре да си отговорите на някои въпроси, ключови за решенията на технологично ниво. Знаете ли какви видове оптични системи има на пазара на термалните CTP експонатори? А защо са важни точките с плосък връх при експонацията на клишета и как това влияе на флексопечата?

Ето и още няколко питания от областта на флексопечата, които съвременните печатници си задават:

 • Какво означава експонация и репродукция 1:1 със файла и защо това е изключително предизвикателство за повечето технологии?
 • Какво означава експонация с висока резолюция и как се постига тя?
 • Как може да се печатат по-плътни цветове във флексопечата и как е възможно да се постига по-висока плътност с по-малък разход на мастило?
 • Как може да се подобри качеството на текстовете и баркодовете по време на печат?
 • С какви средства системата за експонация на фотополимерни форми Kodak NX решава тези проблеми

Отговорите на тези въпроси, както и какво точно представлява технологията Kodak Flexcel NX можете да разберете на онлайн събитието GED Whiteboard на 19 март (11 часа).

 

Запиши се за GED Whiteboard на тема:
Проблеми при флексопечат и как се решават с технологията
KODAK FLEXCEL NX

 

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Тя доставя цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Целта е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

Интернет портал за печатни технологии.