Кой модел уред за измерване е правилният избор за моето производство?

943
Кой модел уред за измерване е правилният избор за моето производство?

Ако сте си задавали този въпрос и имате нужда от уред за измерване на цветове и контрол на качеството във вашето производство, но решенията на пазара са изключително много и не знаете кой точно модел да изберете, този материал ще ви изпрати в света на новото поколение уреди и ще ви даде структурирани параметри за избор кой от тях е правилният за вас.

Уредите, представени в тази статия могат да бъдат придобити с външно финансиране по настоящата отворена Европейска програма „Технологична модернизация“

С иновативни функции като вградена камера с висока разделителна способност, вградена сканираща функция с вградени колелца и софтуерна интеграция, най-новото устройство за измерване и контрол на X-Rite променя играта за печатници, студиа и производители на опаковки и всички фирми, които работят с мастила и цветове.

Exact 2 се предлага в 3 модела с няколко разлики във функционалностите, които могат да се използват за различни приложения:

 • eXact 2
 • eXact 2 XP
 • eXact 2 Plus

Но нека първо отделим малко време и разгледаме основните възможности на eXact 2, защото като решение с толкова иновации, той е просто ненадминат към настоящия момент.

 

eXact 2 за печатници

 

eXact 2 за печатници за комерсиален печат и производители на опаковки

С eXact 2 можете да измервате хартия, гъвкави опаковки от картон и филмови медии с едно устройство. Той предлага вградено сканиране и интуитивен дизайн, за да получите готов цвят за изключително кратко време, което ви позволява да спестите субстрат и мастило и да увеличите максимално печатната продукция.

С eXact 2 можете да покриете стандартите за качество 17% по-бързо от алтернативните решения и да направите дадете възможно най-добрия цвят на клиентите, за които той има голямо значение.

Това устройство е оборудвано със сензорен интерфейс, който позволява да се правят измервания с две докосвания или по-малко и вградена камера с висока разделителна способност, която захранва технологията за видео насочване Mantis и уникалната функция Digital Loupe. Това означава, че можете да увеличите зоната на измерване, да инспектирате петна, да анализирате нарастването на точките, да измервате офсетови пластини и дори в устройството да запазите изображение за измерен цвят за последващо съответствие.

eXact 2 идва с Pantone Master библиотеки и директен достъп до свързани библиотеки чрез PantoneLIVE интеграция с устройството. С тази вградена функционалност можете да използвате хиляди нови стандарти, за да дадете най-доброто клиентите с разнообразие от цветове за хартиени, филмови и картонени медии.

eXact 2 също така предлага най-добрата формула и инструменти за контрол на качеството и възможности за отчитане чрез софтуера ColorCert. С тази интеграция, резултатите от измерването на поръчката на ColorCert се показват мигновено на устройството, свеждайки до минимум необходимостта да се преместите на друго място, за да прочетете информацията, което ви помага много бързо да постигате стандартите и желания цвят.

Wi-Fi свързаността с X-Rite Link помага на натоварени печатници, които трябва да управляват голям набор от машини. Това модерно табло за управление дава информация в реално време за състоянието на устройството и гарантира, че всички устройства са готови за работа с установените настройки.

eXact 2 за работа с мастило

eXact 2 е ръчно решение за измерване, което е съобразено с вашите уникални нужди, така че можете ясно да предавате цветови данни на печатници и да формулирате бързи и точни рецепти.

Безконтактната зона за измерване предотвратява замърсяването с мокро мастило и необходимостта от повторно измерване. С превключващ се поляризационен филтър можете да формулирате и изпробвате мастила на голямо разнообразие от субстрати с едно единствено устройство.

eXact 2 измерва едновременно всички условия и настройки на измерване, описани в ISO 13655:2017: M0, включително UV; M1 (методи 1 и 2), D50; M2, с изключение на UV; M3 – поляризация. Това означава, че можете да използвате един и същ модел за всички ваши машини, независимо от медията, и да използвате eXact 2 между съоръженията, без да се притеснявате дали това е правилният тип устройство.

Тясната интеграция със софтуера за формулиране на мастила InkFormulation на X-Rite ускорява създаването на точни цветове чрез по-бързо достигане до желания цвят и по-малка нужда от проверки. С уникални възможности за смесване на мастила можете да формулирате точен цвят на мастилото от първия път, за да спестите време и пари. Освен това можете да използвате и остатъчни мастила и брак от машините, за да намалите общите запаси на мастило.

 

X-Rite eXact 2

 

Сравнение на функциите на различните модели X-Rite eXact 2

eXact 2
Проектиран за използване върху хартиени медии, eXact 2 разполага с усъвършенствана технология за измерване, първото на пазара Mantis видео насочване, Wi-Fi свързаност и интелигентен интерфейс. Повече от инструмент за измерване на цветове, eXact 2 е движещата сила зад интегриран софтуер с възможности за създаване на дигитален производствен процес за контрол на цвета.

 • Субстрати – eXact 2 може да измерва хартия, картон, сгъваем картон, метал с бял непрозрачен материал и бял или прозрачен BOPP (биаксиално ориентиран полипропилен).
 • Режими на измерване – eXact 2 може да измерва едновременно M0, M1, M2 и M3 настройки.
 • Съхранение на проби (включително заснемане на изображение) – 20 изображения с дигитална лупа
 • Основни библиотеки на Pantone – eXact 2 се предлага предварително зареден с Ръководството за формули на Pantone и Ръководство за пастели и неон.

Разгледай eXact 2 >

eXact 2 XP
eXact 2 XP предлага всички функции, налични в eXact 2, с включена възможност за измерване на CMYK и спот цветове върху гъвкави филми и други уникални субстрати за минимизиране на вариациите.

 • Режими на измерване – eXact 2 XP може да измерва едновременно M0, M1 и M2 настройки.
 • Субстрати – Подобно на eXact 2, eXact 2 XP може да измерва хартия, картон, сгъваем картон, метал с бял непрозрачен материал и BOPP (биаксиално ориентиран полипропилен) бял или прозрачен. Към тях XP серията добавя и LDPE (полиетилен с ниска плътност) бял или прозрачен, HDPE (полиетилен с висока плътност) бял или прозрачен, гъвкаво фолио и материали с качества на поляризация.
 • Съхранение на проби (включително заснемане на изображение) – 20 изображения с дигитална лупа
 • Основни библиотеки на Pantone – Ръководството за формула на Pantone и Ръководство за пастели и неон.

eXact 2 Plus
Ненадминат по скорост, точност и потребителско изживяване, eXact 2 Plus е най-универсалният и мощен безконтактен ръчен спектрофотометър на пазара. Той съчетава функциите на eXact 2 и eXact 2 Xp, плюс възможността за оценка на мастило и хартия.

 • Режими на измерване – eXact 2 Plus може да измерва едновременно M0, M1, M2 и M3 настройки.
 • Субстрати – Подобно на eXact 2 XP, eXact 2 Plus може да измерва хартия, картон, сгънат картон, метал с бял непрозрачен материал и BOPP (биаксиално ориентиран полипропилен) бял или прозрачен, LDPE (полиетилен с ниска плътност) бял или прозрачен, HDPE (полиетилен с висока плътност) бял или прозрачен, гъвкаво фолио и материали с поляризирани качества. eXact 2 Plus предлага допълнителна рефлекторна графика, за да оцени характеристиките на отразяване на материала за лъскави и метални субстрати.
 • Допълнителни функции – За разлика от eXact 2 и eXact Xp, eXact 2 Plus може също да измерва индекси на хартията (белота, пожълтяване), метамеризъм, абсолютна и относителна сила на цвета и непрозрачност.
 • Съхранение на проби (включително заснемане на изображение) – eXact 2 Plus може да съхранява 20 изображения с дигитална лупа както и набор от повече от 50 000 проби и стандарти.
 • Основни библиотеки на Pantone – както и останалите модели, eXact 2 Plus се предлага предварително зареден с Ръководството за формула на Pantone и Ръководство за пастели и неон.
 • Още за вас! – eXact 2 Plus включва и 1-годишен лиценз за библиотеките на PantoneLIVE.

Разгледай eXact 2 Plus >

Как да придобия този уред по Европейска програма „Технологична модернизация“?

Уредите на X-Rite могат да бъдат закупени и придобити чрез отворената до 21.09.2022 г. Европейска програма.

Разгледай с какво можеш да се сдобиеш за твоето производство по ЕП >

или


За контакт с ГЕД
Уебсайт: printing.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

За X-Rite
X-Rite и Pantone са водещите компании в разработката на системи и цялостни решение за контрол и управление на цветовите. В своето портфолио компаниите предлагат редица продукти, а цялостно създават цветови работен поток за всяко приложение или размер компания, която иска да премине от субективна работа с цветове към обективно измерване и работа с данни.

За ГЕД
ГЕД е утвърден доставчик на решения за контрол, управление и комуникация на цвета, като в своето портфолио предлага продукти и услуги за цялостен цветови работен поток. Печатниците от България независимо от своя размер, основна дейност или печатна технология могат да намерят подходящо решение за своите нужди и да преследват своите цели със спокойствие, че могат да разчитат на водещи решения и дългогодишен опит.

Интернет портал за печатни технологии.