Фреш Принт инвестира в оборудване за измерване на цвета

175
Фреш Принт инвестира в оборудване за измерване на цвета

Дигиталната печатница Фреш Принт инвестира наскоро в най-модерен спектрофотометър за автоматизирано измерване на цветовете за цифров текстилен печат, с което повиши още повече качеството на предлаганата услуга към клиентите.

 

Spectro LFP

 

Точното измерване на цвета върху цифрово отпечатани текстилни материали е предизвикателство и често почти невъзможно. Автоматизацията на процеса на измерване на цвета в работният процес прави дигиталния текстилен печат ефективен и осигурява прецизни резултати. Поради тази причина Фреш Принт инсталираха спектрофотометър на BARBIERI, с който всички измервания стават автоматично, разполага със специален електростатичен текстилен държач за пробите и система за почистване с въздух, предотвратяваща замърсяване на оптиката от текстилните влакна. Новото оборудване също така улеснява работата на операторите на печатната машина.

Най-новият спектрофотометър на Barbieri – Spectro LFP QB във Фреш Принт съчетава универсалност и прецизност с редица нови функции, сред които е и режимът на измерване на M1, който е задължителен за много клиенти. Това е платформа от най-висок клас и инвестиция в бъдеще, която оптимизира работния процес.

Част от възможностите му са:

 • измерване на отразяващи и трансмисивни медии;
 • измерване на материали до 20 мм. дебелина;
 • променливата бленда – 2, 6 и 8 мм., която позволява прецизно измерване на текстурирани
 • медии;
 • измерване на спот цветове благодарение на подвижното измерващо тяло.

Spectro LFP QB може с висока точност да измери повечето печатни медии и материали използвани в ежедневието, като например: хартия, ПВЦ фолио, винил, беклит филм, стъкло, плексиглас, канава, текстил и др.

Фреш Принт ЕООД е тясно специализирана в областта на дигиталния и широкоформатния печат и предлага:

 • ПРОЕКТИРАНЕ на рекламни продукти – дизайн и предпечат;
 • ДИГИТАЛЕН ПЕЧАТ на бланки, листовки, брошури, каталози, дипляни, папки, календари, етикети, стикери, покани, менюта, визитки и още, с възможност за облагородяване чрез рязане, щанцоване, биговане, шиене с телчета, поставяне на спирали, термо лепене, ламиниране и други;
 • ДИГИТАЛЕН ПЕЧАТ НА ТЕКСТИЛ: тениски, детски дрехи, суичъри, текстилни торби, печат и върху кройки или парчета плат, и др.
 • ШИРОКОФОРМАТЕН ПЕЧАТ на рекламни банери предназначени за външна и вътрешна реклама, по зададен формат /билбордове и транспаранти/ върху богата гама от разнообразни материали – винил, хартия, фолиа, винилна и строителна мрежа, перфо фолио, беклитфилм и различни видове плоски повърхности (стъкло, дърво, метал, керамика, мокет и други), с възможност за последващо облагородяване чрез изрязване, шиене, поставяне на капси, ламиниране, каширане в/у различни плоскости;
 • БРАНДИРАНЕ на всички видове наземни транспортни средства;
 • ИЗГРАЖДАНЕ НА РЕКЛАМНИ КОНСТРУКЦИИ

Фреш Принт ЕООД
гр. София
Младост 1, бул. Андрей Ляпчев №75,
зад БИЛА
Тел.: 0884/ 404 246
Тел.: 02/ 491 11 98
Тел.: 02/ 491 11 97
office@freshprint.bg
www.freshprint.bg

Вижте още в профила на Фреш Принт в каталога Полиграфия Инфо.

 

Интернет портал за печатни технологии.