Хибридна машина за дигитален и топъл печат от Kurz

547
Хибридна машина за дигитален и топъл печат от Kurz
Spread the love
Leonhard Kurz ще представи хибридна машина за дигитален и топъл печат на тазгодишното изложение в Дюселдорф. Машината е разработена за ефектно изпълнение на етикети за индивидуални продукти в малки тиражи.

Моделът позволява многобройни варианти на масово произвеждан стандартен продукт да бъдат реализирани икономично. Хибридната машина се предлага с две секции, които могат да се използват във всякакъв ред – устройство за топъл печат и модул за цифров четирицветен печат. 

 

 машина за дигитален и топъл печат от Kurz

Секцията за топъл печат е снабдена с щамповащ барабан, към който могат да бъдат прикрепени четири различни матрици. Новата система гарантира бърза подготовка без използване на инструменти. Конфигурираните дизайни могат да бъдат избирани от контролера, където биват съхранявани след тестване. Подаващата секция позволява едновременното поставяне на два различни типа фолио и успоредната работа с тях. 

Печатащата секция е четирицветна с опция за добавяне на глава за бяло мастило като пети цвят за подсилване на контраста, а резолюцията е до 600 dpi. Уникалната комбинация от двете технологии позволява безкраен набор от възможности за дизайн и ефективно производство на продукти в различни вариации. Двата процеса могат да се извършват едновременно или поотделно. Транспортирането между двете секции гарантира висока точност на напасване между тях.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.leonhard-kurz.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.