Хибридна машина за дигитален и топъл печат от Kurz

750
Хибридна машина за дигитален и топъл печат от Kurz

Leonhard Kurz ще представи хибридна машина за дигитален и топъл печат на тазгодишното изложение в Дюселдорф. Машината е разработена за ефектно изпълнение на етикети за индивидуални продукти в малки тиражи.

Моделът позволява многобройни варианти на масово произвеждан стандартен продукт да бъдат реализирани икономично. Хибридната машина се предлага с две секции, които могат да се използват във всякакъв ред – устройство за топъл печат и модул за цифров четирицветен печат. 

 

 машина за дигитален и топъл печат от Kurz

Секцията за топъл печат е снабдена с щамповащ барабан, към който могат да бъдат прикрепени четири различни матрици. Новата система гарантира бърза подготовка без използване на инструменти. Конфигурираните дизайни могат да бъдат избирани от контролера, където биват съхранявани след тестване. Подаващата секция позволява едновременното поставяне на два различни типа фолио и успоредната работа с тях. 

Печатащата секция е четирицветна с опция за добавяне на глава за бяло мастило като пети цвят за подсилване на контраста, а резолюцията е до 600 dpi. Уникалната комбинация от двете технологии позволява безкраен набор от възможности за дизайн и ефективно производство на продукти в различни вариации. Двата процеса могат да се извършват едновременно или поотделно. Транспортирането между двете секции гарантира висока точност на напасване между тях.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.leonhard-kurz.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/