Хибридни машини за ролен печат от Focus Label Мachinery

133
Хибридни машини за ролен печат от Focus Label Мachinery

Полихром Сервиз представя две производствени линии на фирма Focus Label Мachinery за печат върху гъвкави материали(опаковки) и етикети на рола.

Линията d-PACK е хибридна система съчетаваща флексопечатни секции с мастиленоструйни печатни глави на Konica Minolta, които отговарят на вашия инвестиционен бюджет с опции за монохромен, CMYK, CMYK + бяло печат. Печатната машина е подходяща за широк спектър ролни материали. Компактната сервозадвижвана технологична линия е прецизна и точна, с линейна работна скорост 180 метра в минута, с ширина от 250 до 510 мм. Най-новото поколение UV мастиленоструна печатна технология отговаря както на качеството, така и на скоростта на производствените очаквания за печат върху широк спектър от материали, без да са необходими специални покрития.

 

Focus d-PACK

 

Системите d-PACK предоставят:

 • печат и доставка при поискване;
 • без такси за клик;
 • ниски такси за обслужване;
 • няма печатни форми (клишета);
 • персонализиран печат;
 • променлив печат на данни и зашитен печат;
 • пълноцветен печат (CMYK) + бяло + специални цветове;
 • софтуер за управление на цветовете от висок клас;
 • лесна работа и обслужване на машината;
 • опция за двупасов печат;
 • работа със синтетични и хартиени материали (може да е необходимо допълнително покритие);
 • офлайн довършителни процеси.

 

 

Печатната система d-Flex е предназначена за производители, които са се специализирали в печата на етикети и представлява хибридно решение за печат и преработване, съчетаващо еднопасов, четирицветен мастиленоструен печат и секции за флексопечат, ламиниране, фолиране и щанцоване. Модулната мастиленоструйна система се предлага във версии с ширина 142, 250 и 330 мм, със скорости на работа от 50 до 100 м/мин. d-Flex е ефективна и достъпна хибридна машина за производство на дигитално отпечатани етикети в къси тиражи. d-Flex се предлага със софтуер за печат на променлива информация и управление на цветовете.

 

d-Flex

 

Системите d-FLEX предоставят:

 • лесна работа и обслужване на машината;
 • интегрирано решение за преработване;
 • печат и доставка при поискване;
 • намалени загуби с еднопасова операция;
 • предлага се с RIP софтуер;
 • печат на променлива информация;
 • опция за бяло мастило;
 • без такси за клик;
 • печат върху синтетични и хартиени материали (с покритие);
 • комбиниране на цифрови и флексо приложения за печат;
 • опция за повторно регистриране за предварително отпечатани ролни материали от друго цифрово оборудване;
 • самостоятелен флексопечат, преработване & нанасяне на покритие.

 

 

Често задавани въпроси и отговорите (за посочените по-долу машини и конфигурации)

dFlex 250-330 + 1 цвят
dFlex 250-330 1 + 1 цвят
dPack 330 (мулти CMYK машини)

 1. Колко цвята печата мастиленоструйната печатна машина? Стандартната система се доставя с 4 цвята (комплект процесни цветове CMYK)

Може ли да печата бяло? Да, бялото е налично като допълнителен цвят. Oтпечатва се и частично се втвърдява с LED, преди да се отпечата пълния набор от 4 процесни цвята. След това има окончателно пълно UV втвърдяване (полимеризиране).
Може ли да печата цветове по Pantone? Частично Pantone цветовете могат да се постигнат с помощта 4-те процесни цвята, извън този диапазон може да се наложи да обмислите прилагането на допълнителни спот цветове с допълнителна печатаща флексопечатна секция.

 1. С печатащи глави на кой производител се доставя? Focus избра Konica Minolta за свой партньор, референцията за главите е KM 1024, KM1024i или KM1800i. Konica Minolta са водещ производител на мастиленоструйни печатащи глави, разработени като лиценз на „Xaar technology“. Konica са известни с качество и надеждност в индустриалните мастиленоструйни приложения.
 2. Каква е разделителната способност на печатащата глава? KM1024: 360 x 360 dpi или 360 x 720dpi, с размер на капката от 6 до 14 пико / литри. KM1800: 600 x 600 dpi или 600 x 1200 dpi, с размер на капката 4 пико / литри.
 3. Какъв софтуер използват машините? Системата е снабдена с GIS софтуер и RIP пакет, готови за работа. Това е усъвършенстван пакет, предназначен за обработка на различни графични формати. Системите ще позволят пълна обработка и настройка на графики за оптимизиране на качеството на готовия продукт. Автоматично боравене с графични пакети и работни потоци се предлагат от трети страни като „Colourgate“, а подробности се предоставят при поискване.
 4. Каква е типичната скорост на печат? 40 до 80 м / мин. в зависимост от избрания тип и резолюция на печатащата глава.
 5. Колко струва нова глава, ако някоя се повреди? Приблизително 3500 до 4700 британски лири за глава. В случай на повреда по време на гаранционен период главата ще бъде инспектирана, за да се проучи причината за неизправността. Повечето причини за повреда се дължат на механични повреди при почистване в замърсена среда (надраскана повърхност) или използване на неодобрени мастила.
 6. Колко е животът на една глава или каква е честотата на смяна? В главата няма движещи се части и ако се поддържа добре и се следват правилните процедури за почистване, главата трябва да издържи между 3 и 5 години.
 7. Колко време е необходимо за инсталиране на нова глава? Около 1 час в зависимост от размера на системата. Подравняването е най-голямото предизвикателство.
 8. Как се почиства печатащата глава? В момента това е процес на ръчно избърсване, използвайки предоставени кърпички и течности. Препоръчваме почистване в началото и края на работната смяна.
 9. Скъпи ли са материалите за печат? Материалите, доставяни специално за пазара за дигитален печат, обикновено се продават с премия за конкретни машини. Идентифицирането на стандартни материали и / или покрития за вашите собствени материали ще ви даде конкурентно предимство. DFlex разполага със съоръжение за предварително нанасяне на покритие върху вашите собствени материали.
 10. Какви са наличните материали? Някои материали се печатат, без да са необходими допълнителни обработки или покрития. Много от тях обаче ще се нуждаят от обработка (Corona заряд) или предварително нанасяне на покритие(праймер). Има разлика между печатаем материал и отпечатано изображение с приемливо качество. Ще трябва да тествате материала. Focus ще осигури малка база данни от подходящи материали и покрития чрез тестване и опити. Обикновено повърхностно напрежение от около 50 дина върху повърхността на материала е достатъчно. То може да бъде постигнато чрез прилагане на corona заряд в случаи на синтетични материали или лакиране с UV или лак на водна основа преди печат. Насърчаваме клиентите да ни доставят материали за тестване (мин. 250 метра)
 11. Необходимо ли е да се направи предварителна обработка на материала? Вижте по-горе, зависи от мастилото и материала, но най-успешните производители на етикети имат предварително обработени материали (обикновено флексо лак на водна или UV основа).
 12. Възможно ли е да се печата върху картон? Абсолютно, стига да е гъвкав.
 13. Възможен ли е печат на текстил? Налични са мастиленоструйни системи за широкоформатен печат на текстил. Те обикновено са при XY Plotting системи, използващи процес на багрилна сублимация само за полиестерни тъкани. Focus разработва тесен ролен еднопасов печат на етикети за облекла и декоративни ленти, но сме далеч от стартирането на търговско решение.
 14. Каква е максималната и минималната дебелина на материала, който може да се печата? Това няма нищо общо с мастиленоструйния принтер, той ще печата върху всичко, което е поставено под него, ролка след ролка. Печатали сме всичко – от изключително тънки филми до картон с дебелина с 350 г/м2.

Печатните машини на Focus Label Мachinery се предлагат за България от Полихром Сервиз ЕООД.

Тел.: 0882/ 098 762
Тел.: 0899/ 133 211
Тел.: 0882/ 820 619
www.polychrome.info

Интернет портал за печатни технологии.