Симулация на реалния печат с цветопробната система GMG ColorProof

183
Симулация на реалния печат с цветопробната система GMG ColorProof

Пробният печат и безкрайните тестове на скъпоструващата машина наложиха нуждата от използване на висококачествени цветопробни системи, които да облекчат трудния процес по създаване на цветни проби. Затова и цветопробните системи се наложиха като задължително решение за всяка печатница или предпечатно студио. 

В тази статия можете да разберете какви възможности за създаване на цветни проби дава цветопробната системa GMG ColorProof, чието име се възприема от много като нарицателно за сертифицирана цветна проба.

Силата на цветопробната система ColorProof да работи и самостоятелно, и в екосистема

Системата на GMG Color може да работи както самостоятелно, така и като част от по-голяма екосистема по управление и стандартизация на цвета. Това ѝ дава редица предимства и възможности и я превръща в един от най-добре познатите инструменти за сертифицирани цветни проби.

Тези, които използват цветопробната система ColorProof на разработчика GMG Color, могат да извършват действия като:

 • Създаване на сертифицирани цветни проби по международни стандарти
 • Симулиране на реални условия на печат, като растер, форма на точката, движението на пасера по време на печат и много други
 • Симулиране на реалния цвят и структура на медията, с която се извършва печатът
 • Изграждане на собствени профили и стандарти за печатни технологии, за които няма международни такива
 • Използване на реалните профили и цветови модели, които се използват за вашите печатни машини
 • Изготвяне на цветни проби и тестове за печат с разширено цветово пространство

GMG ColorProof

Цветните проби са възможни от различни локации

С GMG ColorProof можете да печатате бързо и лесно сертифицирани цветни проби и разпечатки с изключителна точност на цвета и много добро възпроизвеждане на крайния резултат по време на печат. Системата идва с готови настройки и профили, с които можете да започнете работа още от първата минута.

Ако имате нужда да печатате цветни проби:

 • На няколко локации – например имате принтер на две локации и пускате цветни проби от разстояние;
 • Отдалечено – защото работите от домашен офис или просто в момента не сте в офиса;
 • От няколко различни компютъра – защото няколко човека трябва да могат да пускат цветни проби,

то опцията GMG ColorProof Go ви позволява да управлявате всичко по вашата цветопробна система от удобството на всеки поддържан браузър. Можете даже да управлявате опашката на принтера, да качвате файлове за печат и дори да пускате рекалибрация на принтера, без да има никой в офиса.

Искате ли да видите как изглежда модулът, с който могат да се следят и управляват в реално време и от удобството на всяка локация поръчките, за които трябва да се направят цветни проби?

Гледайте кратко видеопредставяне 
на системата ColorProof GO за отдалечен достъп 

Печатайте вашите цветни проби така, както ще излязат на печат

С опцията GMG DotProof към софтуера ColorProof имате възможност да симулирате ъглите на всеки отделен цвят, растерите и линеатурата, формата на точката и много други параметри, които ще бъдат видими реално на печат и ще се отразят на крайната визия.

Благодарение на GMG FlexoProof можете да симулирате дори и цвета на материала, върху който ще печатате, както и ефектът от разминаване на пасера, което е напълно нормално за всички механични процеси, като печата.

Вижте повече за GMG DotProof >

Интегрирайте GMG ColorProof с GMG OpenColor и използвайте за цветните проби реалните печатни профили на вашите печатни машини

Едно от най-големите предимства на продуктите с марка GMG Color е тяхната способност да се интегрират помежду си. 

Как се превежда това за ежедневната работа в печата? Накратко, вместо да имате отделни продукти, които правят конкретни неща, работите с една цяла екосистема, която ви гарантира резултати в целия процес на производство.

Тук идва ролята на друг добре познат софтуер със същата марка, а именно GMG OpenColor – инструмент за създаване на цветови профили за различни печатни условия. Ключовият момент е, че връзката между GMG OpenColor и GMG ColorProof ви позволява да използвате реалните профили и цветови модели, които сте изградили за вашите машини, когато печатате цветни проби.

Това ви дава възможност да използвате вашата цветопробна система като истински пробен печат. Цветопробната система ще симулира точното цветопредаване и цветово пространство на вашата печатна машина.

Ако печатате с разширено цветово пространство, можете да подавате директно файловете към цветопробната система дирекно канал по канал, за да премахнете всички конверсии и да получите реалния резултат на пробата.

Научете повече за GMG OpenColor >

Професионални услуги за постигане на вашите печатни цели

Освен самия софтуер на GMG Color и всичко свързано с него, дистрибуторът на GMG за България ГЕД предлага и професионалните услуги на своите специалисти, както и тези на доставчика, с които можете да постигнете вашите цели бързо и лесно.

 • Консултации – можете да разчитате на екипа на ГЕД за съвети, консултации и добри практики в управлението на цветовете, особено ако срещате предизвикателства или сте изправени пред избори, за които имате нужда от съвет
 • Внедряване и настройка за конкретно приложение – нашият екип може да ви съдейства и за дълбоко внедряване на всеки софтуер във вашия процес, както и за реализация на конкретно приложение. Например ако имате желание да пробвате печат с разширено цветово пространство, искате да изградите профили на вашите машини и много други
 • Цялостен контрол и управление на цветовете – можете да изнесете контрола и управлението на цветовете към нашия екип, който ще настрои, оптимизира и поддържа вашия процес постоянно, така че да получите най-доброто и да го постигате бързо и лесно във времето

Инсталация, поддръжка и обучение от ГЕД

Всички продукти, които се предлагат от ГЕД, идват с инсталация, поддръжка и детайлно обучение от техните специалисти, така че да можете да започнете използването на избраните от вас системи в изключително кратки срокове. Екипът на ГЕД е на ваше разположение, както и редицата ресурси и информация, която е достъпна само за съществуващи клиенти.

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Компанията доставя цялостни решения, на които може да се разчита от първия ден. Целта е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.
Последвайте страницата на ГЕД във Facebook, където споделят интересни материали от продуктите и приложенията на GMG Color.

За GMG
GMG е един от лидерите в разработката на решения за управление на цвета и много често техни иновации са променяли изцяло начина, по който работи индустрията. Компанията създава качествени и иновативни решения от своето създаване през 1984 година и нейното ДНК продължава да бъде предоставянето на точни и предвидими цветови резултати.

Интернет портал за печатни технологии.